Erhverv

Soros støtter trængte Tesla med stort opkøb

Soros Fund Management har lavet en større investering i konvertible obligationer i Tesla.

George Soros har gennem sin kapitalfond købt virksomhedsobligationer i Tesla og dermed indirekte givet sin støtte til selskabet og dets stifter Elon Musk. Foto: AP

Milliardæren George Soros har investeret et større millionbeløb i Tesla i form af et opkøb af konvertible obligationer.

I alt har Soros Fund Management købt obligationer for 35 mio. dollars - næsten 220 mio. kr. - i Tesla i løbet af årets første kvartal. Dermed får Teslas ejer Elon Musk en prominent støtte i en svær tid, skriver Reuters.

En talsperson fra Soros er efter en henvendelse ikke vendt tilbage med en kommentar til investeringen.

I slutningen af marts kom Teslas obligationer under pres og mange solgte ud efter det kom frem, at Tesla havde problemer med leveringen af bilfabrikkens Model 3.

Desuden blev der sået tvivl om Teslas muligheder for at rejse yderligere kapital efter problemer med bilernes autopilot. Problemerne med autopiloten resulterede i et uheld med en bil.

Goerge Soros har tidligere været aktionær i Tesla, men solgte sin ejerandel sidste år, skriver Reuters.

Instrumentet konvertibel er en hybrid, der består af enten obligationer eller "preferred" aktier. Preferred aktier giver ejeren et forudbestemt udbytte og stiller ejeren bedre end dem, der ejer almindelige aktier (common stocks).

De konvertible obligationer kan veksles til almindelige aktier efter et vist tidsrum.

Når man er sikker på, at George Soros har købt obligationerne, så skyldes det en børsregel i USA om, at hedgefonde skal oplyse deres positioner over en vis størrelse senest 45 dage efter slutningen af et kvartal.

Læs også
Top job