Erhverv
0

Lars Rebien bliver ny formand for Novofonden

Rebien afløser Sten Scheibye og overtager samtidig hans post i Novo Holdings.

Tidl. adm. direktør for Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen, er igen højt placeret - nu som formand for Novofonden og Novo Holdings. Foto: Finn Frandsen

Lars Rebien Sørensen bliver ny bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden og fondens investeringsselskab, Novo Holdings A/S.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Novo Nordisk Fonden udsendt onsdag.

Lars Rebien Sørensen indtrådte i bestyrelserne for Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings i marts 2017 og blev valgt til næstformand i Novo Nordisk Fonden i marts 2018.

Han erstatter nu Sten Scheibye på begge formandsposter fra 1. juli 2018.

»Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings har med Sten Scheibye som formand været igennem en fantastisk udvikling. Det er et stort ansvar og et privilegium at være med til at gennemføre fondens nye strategi i de kommende år,« udtaler Lars Rebien Sørensen i pressemeddelelsen.

Sten Scheibye har været formand for Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings siden marts 2013, efter han blev valgt ind i fondsbestyrelsen i 2012.

»Det er det rette tidspunkt at videregive stafetten,« skriver Sten Scheibye i pressemeddelelsen.

I Scheibyes formandsperiode er Novo Nordisk Fondens uddelinger vokset fra 687 mio. kr. i 2013 til 5,8 mia. i 2017, og i alt har fonden uddelt 12,9 mia. kr. i de fem år.

»Siden medio 2017 har vi i bestyrelsen arbejdet med at definere en ny femårsstrategi for fonden for 2019-2023. Lars Rebien Sørensen har naturligvis været med i udviklingen af den nye strategi, som han nu kommer til at stå i spidsen for,« siger Sten Scheibye.

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond, der yder bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers helbred og velfærd.

Siden 2010 har fonden uddelt mere end 16 mia. kr. til forskning i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes.

BRANCHENYT
Læs også