Erhverv

England skovler millioner ind på royalt bryllup

Salg af bl.a. merchandise sætter skub i de små virksomheder.

Det royale bryllup melllem prins Harry og Meghan Markle trækker turismen til Windsor.  
Foto: Eddie Mulholland.

Det store kongelige bryllup mellem prins Harry og Meghan Markle, der løber af stablen over weekenden, betyder en profitabel tid for turismen i England.

Det vurderes, at brylluppet kan bidrage med op til 680 mio. kr. til den britiske økonomi. Det skriver mediet The Washington Post.

»Der kan være et beskedent opsving i BNP-væksten i andet kvartal fra det kongelige bryllup og VM i fodbold, der begynder i midten af juni. Der kommer nok til at være et midlertidligt løft i detailhandlen fra turister og andre, der skal have souvenirs,« udtaler Howard Archer, cheføkonomisk rådgiver for prognosegruppen EY Item Club, til mediet.

Ifølge udlejningsgiganten Airbnb ankommer mere end 42.000 gæster til Windsorområdet, hvor brylluppet bliver afholdt. Og det vil de lokale virksomheder udnytte.

Salg af replika-bryllupskager, specialøl fremstillet til brudeparret og salg af masker, der forestiller prins Harry og Meghan Markle er klar til at indbringe profit for de små virksomheder i området. Det lykkelige par er også potrætteret på bl.a. kondomer, hundehalsbånd og badetøj.

Firmaet bag Crown Jewels Condoms, der beskriver produktet til at være 'passende for prinser', har været et stort hit i flere lande. På låget er der et billede af det royale par, og når pakningen brydes, spiller kongesangen 'God Save the Queen'.

»Vi ønskede at markere anledningen på en usædvanlig måde. Når folk om 10 år ser tilbage, vil de huske vores kondomer. Folk kan lide dem, fordi de er anderledes,« siger Hugh Pomfret, der er ejeren af den lille virksomhed, til The Washington Post.

Derudover får pubberne i byen lov til at skubbe lukketiderne, og supermarkederne forventer rekordsalg til de gæster, der skal fejre brylluppet i Windsor.

Legoland i Windsor afslørede for nyligt en model af byens slot med medlemmerne af den kongelige familie i Lego. Modellen, der er en hyldest til brylluppet, tog over 592 timer og knap 40 tusind legoklodser at producere.

BRANCHENYT
Læs også