Erhverv

Saddam Husseins luksusyacht fra Danmark bliver til hotelskib

Efter et langt forløb har myndighederne i Irak fundet en løsning for brugen af et luksusfartøj, som blev bygget i Helsingør for 37 år siden.

Luksusyachten Ocean Breeze blev bygget i 1981 i Helsingør til Saddam Hussein. Foto: AP/Lionel Cironneau

En luksusyacht bygget på Helsingør Værft tilbage i 1981 - og som har været ejet af den daværende irakiske diktator Saddam Hussein - får efter en omtumlet tilværelse en ny funktion.

Det Reuters.

Luksusyachten, der har heddet både Ocean Breeze og Basrah Breeze, blev sejlet væk fra Irak, da Saddam Hussein blev væltet i 2003. Den blev senere fundet i sydfranske Nice og returneret i 2010 til Irak.

Siden da har de irakiske myndigheder uden held forsøgt at sælge fartøjet, der har været udbudt til en pris på ca. 180-190 mio. kr.

Nu er der fundet en løsning: Yachten skal bruges som hotelskib for lodser som gelejder skibe ud og ind af havnen i byen Basra.

Reuters skriver, at det 82 meter lange fartøj fortsat er i relativt god stand - bl.a. med guldbelagte badeværelser og silkegardiner. Der er ombord på skibet bl.a. en lang række spisetuer, 17 gæsteværelser samt 18 kanytter til besætningen.

Læs også
Top job