Serier

Omstridt manøvre skal redde Amager Bakke – nu bekræfter formanden, at den er helt unødvendig

Stik imod regeringens politik vil Københavns Kommune tage skraldemændene tilbage på kommunale hænder. Forslaget er lanceret som en del af redningsplanen for Amager Bakke, men nu viser det sig, at den omvendte privatisering er helt unødvendig.

Skraldekamp for milliarder
Borgmestre tav om, at redningsplan kunne gennemføres uden omvendt privatisering. Foto: Jens Dresling

Forslaget om at fyre private skraldefirmaer og tage affaldsindsamlingen i København tilbage på kommunale hænder er blevet lanceret under falske forudsætninger. Sådan lyder kritikken i den opsigtsvækkende sag, hvor Københavns Kommune vil gå stik imod regeringens politik og opgive en vellykket privatisering af skraldeindsamlingen, som har sparet kommunen for over 100 mio. kr.

Planen om at kommunalisere skraldeindsamlingen blev præsenteret i forrige uge som en del af redningsplanen for det skandaleramte forbrændingsanlæg Amager Bakke. Men nu viser det sig, at man godt kan opnå de positive effekter for Amager Bakke uden at fyre de private selskaber, som indsamler københavnernes affald i dag. Det bekræfter Amager Bakkes bestyrelsesformand, Lars Weiss, der samtidig er gruppeformand for Socialdemokraterne på Københavns Rådhus...

Læs også