Erhverv
0

Dansk solcreme-arving smører bankbogen med en formue

Anne Kirstine Riemann kan kalde sig trecifret mangemillionær, efter at hun solgte familiens livsværk.

Anne Kirstine Riemann var i 14 år største aktionær i Riemann, som hendes far, Claus Riemann, stiftede i 1979.

Arvingen til det danske familiefirma Riemann A/S, der står bag den kendte solcreme P20, scorede kassen, da hun for lidt over et år siden solgte familiens livsværk.

Anne Kirstine Riemann valgte efter langs tids overvejelser at afhænde Riemann A/S, som hendes far i sin tid stiftede, til den norske koncern Orkla. Salget har sendt 190 mio. kr. ind på Anne Kirstine Riemanns bankkonto.

Det viser et nyt regnskab fra hendes private selskab Vetinas A/S.

»Ledelsen anser resultatet som meget tilfredsstillende,« skriver Anne Kirstine Riemann i regnskabet.

Hun har nu en formue på knap 230 mio. kr.

Anne Kirstine Riemann var i 14 år største aktionær i Riemann, som hendes far, Claus Riemann, stiftede i 1979. Selskabet har hovedsæde i Hillerød og har gennem årene indtjent pæne millionbeløb til arvingen.

Salgsprisen, da Orkla købte Riemann, blev ikke offentliggjort. Anne Kirstine Riemann nøjedes med at konstatere, at der var tale om et trecifret millionbeløb.

»Når du taler om tallene, så er det uvirkeligt. Man tænker stadig sådan lidt på Matador-penge. Det er så mange penge. Men det er jo i selskabsregi, så nu skal der betales skatter og alt muligt spændende, før jeg får dem ud,« sagde hun til Børsen.

Den nu forhenværende ejer af solcremefirmaet var allerede på et tidligere tidspunkt tæt på at sælge familiefirmaet. I 2015 fik Anne Kirstine Riemann nemlig tilbudt et trecifret millionbeløb fra en udenlandsk virksomhed.

Men hun fortrød i sidste øjeblik.

I stedet beholdt hun magten i Riemann, fyrede direktøren, som samarbejdet var kørt skævt med i løbet af salgsprocesen, og indsatte igen sig selv som direktør.

Når Anne Kirstine Riemann alligevel endte med at sælge familiens virksomhed, skyldtes det især hensynet til familien. Hun er enlig mor til tre drenge, der alle har diagnoser. De ville aldrig kunne overtage Riemann, fortalte hun i forbindelse med salget til Børsen.

»Familien må komme først. Det med at lede en virksomhed og være enlig mor til tre drenge med udfordringer er hårdt,« sagde hun.

Den nye ejer af Riemann, Orkla, er Nordens største leverandør af mærkevarer til dagligvarehandlen. Orkla ejer også andre kendte danske brands som Kims og Odense Marcipan.

BRANCHENYT
Læs også