Erhverv

Danmarks største bilhus i problemer - revisor dumper overskud

Tjente Bilernes Hus i Silkeborg penge i 2017? Det er ledelsen og revisoren uenige om.

Anja Povlsen og Ivan Dyrlund er henholdsvis marketingschef og administrerende direktør i Bilernes Hus i Silkeborg, der er det største af sin slags i Danmark. Foto: Joachim Ladefoged

Mens flere af landets bilforhandlere skovler penge ind som aldrig før, ser det helt anderledes ud for Danmarks største bilhus, Bilernes Hus i Silkeborg.

Efter to år med millionoverskud stod der i 2017 kun 564.000 kr. tilbage på bundlinjen, da alle regninger var betalt. Det viser et netop offentliggjort årsregnskab.

Det mest opsigtsvækkende ved regnskabet er imidlertid, at revisorerne i Bilernes Hus ikke er enig i, at selskabet rent faktisk tjente penge i 2017.

De mener, at årsresultatet - og dermed også egenkapitalen - i Bilernes Hus er overvurderet med op mod 6,7 mio. kr.

Årsagen er, at ledelsen i Bilernes Hus har indregnet et udskudt skatteaktiv på 12,7 mio. kr. med baggrund i ledelsens forventning til indtjeningen i de kommende tre-fem år.

»Vi har derimod vurderet skatteaktivet med baggrund i de historiske resultater og gennemførte omkostningsbesparelser. Ud fra denne beregning ligger skatteaktivet i intervallet 6-8 mio.kr., hvorfor vi tager forbehold for forskellen,« skriver revisorerne.

De giver dermed regnskabet en såkaldt konklusion med forbehold, da de ikke mener, at det udskudte skatteaktiv giver et retvisende billede af økonomien i Bilernes Hus.

Bilernes Hus sælger både nye og brugte biler og er med sine 38.500 kvm. et af Europas største bilhuse. Det omsætter årligt for over 400 mio. kr. og ejes af Bjarne Nielsen, der købte selskabet i oktober 2015.

Da ledelsen i Bilernes Hus - anført af adm. direktør Ivan Dyrlund - for et år siden skulle spå om resultatet for 2017, lød det, at bilhuset ville tjene mellem 12 og 14 mio. kr. før skat.

Det blev langt fra tilfældet.

»Resultat ligger noget under det forventede, hvilket bl.a. skyldes afgiftsnedsættelser, som har påvirket indtjeningen på vores brugtvognssegment med ca. 6 mio. kr.,« skriver ledelsen i regnskabet.

Her nævnes det også, at Bilernes Hus har måttet tilpasse sine kapacitets- og medarbejderomkostninger. Bilhuset i Silkeborg beskæftiger cirka 140 ansatte.

I år forventer Bilernes Hus at tjene mellem 2 og 4 mio. kr. før skat.

Læs også