0

Fastfoodkæde dropper sugerør i plastic efter pres fra kunderne

Skiftet kommer i første omgang kun til at omfatte McDonald's-restauranter i England og Irland.

I fremtiden vil det ikke være muligt at få plasticsugerør på McDonald's-restauranter i England og Irland. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez.

Den amerikanske fastfoodkæde McDonald's vil ikke længere tilbyde kunder plasticsugerør i kædens britiske butikker.

Det skriver The Guardian.

Det sker, efter op mod en halv mio. mennesker har skrevet under på, at McDonald's bør skifte plasticsugerørene ud med sugerør produceret af papir.

McDonald's bruger på nuværende tidspunkt omkring 1,8 mio. sugerør om dagen i England alene, og initiativtagerne til underskriftindsamlingen har anklaget fastfoodkæden for at forurene verdenshavene med sit overforbrug af sugerør i plastic.

En talsmand fra McDonald's siger, at man har lyttet til kundernes bekymringer og vil udfase brugen af plasticsugerør fra september i år. I løbet af 2019 bør alle restauranter være skiftet fra plasticsugerør til papirsugerør.

McDonald's' adm. direktør i England og Irland, Paul Pomroy, udtaler desuden:

»Som følge af en bred offentlig debat har vores kunder fortalt, at de ønsker at se en forandring, når det kommer til sugerør, men uden at vi skal gå på kompromis med den overordnede oplevelse, man får, når man besøger McDonald's.«

McDonald's vil desuden på en række restauranter gøre det muligt for kunderne at aflevere papirsugerør til genbrug.

Skiftet kommer i første omgang kun til at omfatte McDonald's' 1.361 restauranter i England og Irland. På global plan har det ikke nogen konsekvenser for fastfoodkædens resterende 36.000 restauranter.

Den britiske regering har tidligere på året advaret om at forbyde plasticsugerør og bl.a. også vatpinde og andre ting af plastic, der er med til at forurene verdenshavene. Flere britiske kæder, herunder Waitrose, Wetherspoons og Pizza Express, har i den forbindelse også foretaget ændringer i virksomhedernes brug og distribuering af plastic.

Også i USA, Frankrig, Sverige og Norge vil McDonald's senere på året igangsætte forsøg med alternativer til plasticsugerør.

BRANCHENYT
Læs også