Erhverv

Frembrusende rigmand tjente stort på salg af sit største firma

Magnus Kjøller har haft en indtjening på over 100 mio. kr. for første gang i sit holdingselskab.

Magnus Kjøller med sin Lamborghini, som han bruger om sommeren. Han har også en Cadillac til om vinteren og en Bentley til regnvejrsdagene.  Foto: Sisse Dupont

Magnus Kjøller er ikke, som velhavere er flest.

Den 34-årige serieinvestor skilter gerne med sin rigdom gennem luksusbiler og dyre champagnedråber. Han er heller ikke bleg for at promovere på sociale medier, at han har penge på kistebunden, hvis nogen sidder inde med gode iværksætterideer.

Men at der er noget bag ordene, er der nu kommet bevis for.

Et nyt regnskab fra Magnus Kjøllers holdingselskab viser således et rekordstort overskud på 112 mio. kr. efter skat i 2017. Det er næsten en tredobling af overskuddet fra året forinden og bringer egenkapitalen op på 223 mio. kr.

Magnus Kjøller nøjes i regnskabets ledelsesberetning med at kalde resultatet for »tilfredsstillende«.

Rigmanden, der er bosat i Dubai, har ejerandele i en række ejendoms- og iværksættervirksomheder. Men det er frasalget af tre virksomheder, der trækker gevaldigt op i det nye regnskab fra holdingselskabet.

I løbet af 2017 solgte Magnus Kjøller ejendomsselskabet Magnus Kjøller Ejendomme, abonnementsvirksomheden Forbrugerpost og livsværket CM Network, der driver det velindtjenende it-selskab Pointworld, som har gjort Magnus Kjøller kendt.

Frasalgene gav en samlet avance på næsten 119 mio. kr., viser det nye regnskab.

CM Network er én af to Magnus Kjøller-virksomheder, der i begyndelsen af 2017 blev politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for at lave abonnementsfælder for sine kunder. Den anden virksomhed er Lotto24.

Hvorvidt der er faldet dom i sagerne, arbejder Finans på at finde ud af.

Tidligere har Pointworld fået en dom i byretten for vildledende markedsføring.

Efter salget af CM Network og Forbrugerpost vil Magnus Kjøller fremover fokusere på at lave investeringer og støtte iværksættere, udtalte han i forbindelse med handlerne i 2017.

BRANCHENYT
Læs også