Erhverv

33-årig rigmand sælger kontroversiel virksomhed

Rigmanden Magnus Kjøller siger farvel til sit livsværk, der tidligere på året blev politianmeldt.

Magnus Kjøller har netop solgt to af sine større virksomheder. Arkivfoto. Foto: Sisse Dupont

Den danske it-iværksætter og rigmand Magnus Kjøller har solgt to af sine større virksomheder, heriblandt det livsværk, der har været med til at gøre ham til mangemillionær.

Fire ledende medarbejdere har købt virksomhederne CM Network, der driver og udvikler internetkoncepter, og Forbrugerpost, som gennem de seneste ni år har specialiseret sig i abonnementer på fysiske varer, der bliver leveret med posten.

Begge firmaer har hovedsæde i Aalborg, men driver også forretning i udlandet.

»Det er naturligvis meget emotionelt at sælge Forbrugerpost og CM Network, som har været en del af mit liv de sidste 9 år og 18 år. Jeg er dog meget tryg ved at give stafetten videre til en gruppe af nøglemedarbejdere, som til sammen har været i virksomhederne i mere end 25 år,« siger Magnus Kjøller om salget i pressemeddelelse.

Hvad Magnus Kjøller har fået for virksomhederne er ikke kommet frem, men det er rentable forretninger, som den farverige forretningmand har solgt videre.

Sidste år kunne CM Network således fremvise et overskud på over 10 millioner efter skat, mens Forbrugerpost i 2016 tjente næsten 7 mio. kr. efter skat.

Magnus Kjøller er kendt for at tjene store summer på sine investeringer og for sin kærlighed til luksusbiler og dyre dråber. Men den velhavende nordjyde, der er bosat i Dubai, er også en kontroversiel herre, der flere gange har været i mediernes - og myndighedernes - søgelys.

Senest i begyndelsen af året, da to af Magnus Kjøllers virksomheder, CM Network og Lotto24 ApS, blev politianmeldt.

Virksomhederne blev beskyldt af Forbrugerombudsmanden for at lave abonnementsfælder for sine kunder. Der er ikke afsagt dom i sagen endnu.

CM Network er det selskab, som Magnus Kjøller er bedst kendt for. Virksomheden, der gennem en lang årrække har været en pengemaskine for sin ejer, driver Pointworld - tidligere Pointshop. Her kan brugere optjene point ved at svare på spørgeskemaer og deltage i konkurrencer fra annoncører og derefter veksle pointene til gaver.

Efter salget af CM Network og Forbugerpost vil Magnus Kjøller fremover fokusere på at lave investeringer og støtte iværksættere, udtaler han.

Det er anden gang inden for kort tid, at Magnus Kjøller sælger ud af sin portefølje. I sommer solgte han således ud af 175 ejendomme fra sit selskab Magnus Kjøller Ejendomme. Det var iværksætterens største virksomhedshandel, der gav en pris på 223 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også