Erhverv

Rigmand skød millioner i hunde-koncept - nu går det konkurs

Hundekonceptet Barko, der har it-rigmanden Magnus Kjøller i ejerkredsen, lukker. Kunderne smuttede for hurtigt, og holdet bag firmaet gik i opløsning.

Barko sælger månedlige kasser med legetøj og foder til hunde. Billede: Pressefoto Barko

Den nordjyske it-rigmand Magnus Kjøller skød for to år siden et millionbeløb i iværksættervirksomheden Barko, der sælger månedlige kasser med legetøj og foder til hunde.

Nu er Barko på vej til at lukke og slukke. Selskabet er netop blevet taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Næstved. Dermed skal tusindvis af hundeejere over hele landet til at finde en ny måde at forkæle deres firbenede venner på.

På sin hjemmeside skriver Magnus Kjøller, at Barko igennem længere tid har »kæmpet for at få tingene til at hænge sammen.« Han måtte undervejs træde til med ekstra penge, men lige lidt hjalp det.

Kunderne afmeldte sig i snit efter tre måneder, og holdet bag Barko gik i opløsning, skriver Magnus Kjøller.

Barko blev stiftet i 2014 af de tre unge iværksættere Michael Roscoe, Jakob Frausing og Mikkel Tschentscher. De ville sælge hundefoder på abonnement, og det fik Magnus Kjøller øje på.

I juni 2015 investerede han to mio. kr. i Barko - og snuppede dermed halvdelen af firmaet.

Men selvom der i Danmark er over 500.000 husstande med hund, er det ikke ensbetydende med, at man kan tjene penge på dem. Det seneste regnskab fra Barko viste et underskud på knap 2 mio. kr. og en egenkapital, der var næsten forsvundet.

»Virksomheden er i et opstartsår og har haft store udgifter til markedsføring og opstart af EDB-system. Det er ledelsens forventning, at egenkapitalen kan reetableres via indtjening i de næstfølgende år,« skrev stifterne i regnskabet, der bliver Barkos sidste.

Konkursen i Barko betyder, at Magnus Kjøller taber en pæn sum penge. Men han løber ikke tør for likvide midler foreløbigt.

Den 33-årige rigmand har opbygget en formue på it-virksomheden CM Network A/S, der driver Pointworld - tidligere Pointshop. Her kan brugere optjene point ved at svare på spørgeskemaer og deltage i konkurrencer fra annoncører og derefter veksle pointene til gaver.

Derudover ejer Magnus Kjøller, der bor i Dubai, en række ejendomme og er medejer af flere iværksættervirksomheder. Alene sidste år tjente han 41 mio. kr. på sine investeringer. Det bragte den unge it-millionærs formue op på 112 mio. kr.

Til gengæld er Magnus Kjøller også en kontroversiel herre. Tidligere på året blev to af hans firmaer, CM Network A/S og Lotto24, politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for brug af såkaldte abonnementsfælder.

BRANCHENYT
Læs også