Claus Meyers historiske hotel bløder millioner i rekordstort underskud
I næsten et årti har Hotel Saxkjøbing været en dårlig forretning for Claus Meyer. I 2017 var underskuddet rekordstort.
Det er ikke let eller givtigt at drive et ambitiøst hotel på Lolland. Det må den danske madmillionær Claus Meyer sande.
I fjor genåbnede hans Hotel Saxkjøbing på Lolland efter omfattende renoveringer af hotellets historiske og fredede bygninger. Men de opgraderede rammer forhindrede ikke hotellet i at lave sit største underskud nogensinde.
I 2017 tabte Hotel Saxkjøbing 3,5 mio. kr. Det skyldes ikke mindst det store ombygningsprojekt, lyder det fra hotellets direktør, Anette Navne.
»Vi var midt i et tre-årigt ombygningsprojekt af et helt hotel, hvor vi har valgt at holde hotellet i drift, selvom taget var af i en længere periode, bindingsværket er udskiftet, og både værelser og fællesrum i perioder var ude af brug,« skriver hun i en mail til Finans.
Siden Claus Meyer købte sig ind i Hotel Saxkjøbing i 2006, har han investeret over 30 mio. kr. i projektet. Indtil videre har det været alt andet end en god forretning.
Kigger man på de seneste seks år, er hotellets samlede tab på 11,4 mio. kr. Egenkapitalen er nu i minus med 6,3 mio. kr.
Anette Navne forventer, at Hotel Saxkjøbing giver overskud i 2020. Hun tiltrådte den 1. februar som ny direktør og har siden haft travlt med at effektivisere hotellet samt færdiggøre renoveringen og ombygningen af hotellet.
»Den samlede ombygning har kostet over 30 mio. kr., hvis du regner etableringen af en kokkeskole og en gårdbutik med,« skriver hun.
I det nye regnskab fra Hotel Saxkjøbing noteres det, at hotellet har behov for ny kapital, men ledelsen forventer at kunne fortsætte driften året ud.
Hotel Saxkjøbing blev bygget som en købmandsgård i 1700-tallet og blev i 1835 kgl. priviligeret kro.
I 1980'erne lukkede hotellet og blev brugt som asylcenter og stod tomt nogle år.
Skiftende ejere tog hoteldriften op igen, og i 2006 købte Claus Meyer hotellet sammen med to andre kokke. I 2009 købte erhvervsmanden Ebbe Frahm sig ind for 10 pct.
Ebbe Frahm solgte sin andel i marts 2018, så i dag står Claus Meyer står som eneejer.