Erhverv

Topchef for it-gigant tvunget til at sige op efter afsløring

Brian Krzanich havde et ulovligt forhold til en ansat. Det koster ham jobbet som topchef i Intel og en årsløn på ca. 135 mio. kr.

Topchef i Intel, Brian Krzanich, er færdig efter et forhold til en ansat. Foto: Britta Pedersen/picture-alliance/dpa/AP

Intels topchef Brian Krzanich er blevet tvunget til at sige op og fratræder med øjeblikkelig virkning. Årsagen er, at det er blevet afsløret, at han har haft et forhold til en ansat. Det er imod reglerne i den amerikanske it-gigant.

Intel oplyser, at efterforskning foretaget af både interne og eksterne konsulenter har bekræftet, at reglerne om, at ledere ikke må have forhold til medarbejdere, er blevet overtrådt.

»Vi har en klar forventning om, at alle selskabets  medarbejdere respekterer Intels værdier og overholder selskabets kodeks for god adfærd,« skriver Intel i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen har derfor acceptereret Brian Krzanichs opsigelse.

Intels finansdirektør Robert Swan har midlertidig overtaget chefposten, og Intel går straks i gang med at finde en afløser.

Brian Krzanich er 58 år, og han har arbejdet for Intel siden 1982. I 2013 fik han stillingen som topchef efter kortvarigt at have været direktør for driften i Intel.

Afskeden med Intel betyder, at Brian Krzanich må vinke farvel til en årsløn på omkring 135 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også