Erhverv

Brøndum har luget ud i problemprojekter

Et kæmpe milliontab har den familieejede teknikentreprenør Brøndum bag sig, men nu har virksomheden for første gang i mange år sorte tal på bundlinjen.

Jes Jensen har efter flere år med millionunderskud nu fremvist et årsregnskab med overskud. Foto: PR

Entreprenørkoncernen Brøndum har nu sagt farvel til så mange tabsgivende projekter, at sorte tal endelig har vist sig på bundlinjen igen.

Nyt regnskab for det skæve år 2017/18 viser et plus på bundlinjen på 9,5 mio. kr. ud af en omsætning på 696 mio. kr.

Inden da er Brøndum, som beskæftiger sig med tekniske entrepriser inden for bl.a. vvs og ventilation, regnskabsår efter regnskabsår kommet ud med underskud.

»Den målrettede indsats, der er gennemført over de sidste to år, har sat sig positive spor på tværs af hele koncernen, og alle koncernens selskaber bidrager med sorte tal. Især Brøndum A/S har tidligere været et problembarn,« siger Jes Jensen, adm. direktør i Brøndum-koncernen, i en pressemeddelelse.

På syv år har teknikentreprenørkoncernen tabt i alt 122 mio. kr. på selskabet.

Betydelige nedskrivninger på projekter har gjort tallene på bundlinjen røde, men nu er problemprojekterne ifølge koncernen hegnet ind og under kontrol.

Jes Jensen tiltrådte som direktør i september 2016 og har siden da gennemført en turnaround af koncernen. Nu har han imidlertid valgt at sige farvel til selskabet igen. Han stopper, når hans afløser er på plads.

Brøndum-koncernens bestyrelsesformand, Torben Bjerre-Madsen, siger, at det var forventet.

»Helt fra start har det været en fælles forståelse, at Jes’ opgave var at få Brøndum i sorte tal,« siger han i meddelelsen og tilføjer, at direktørens definerede opgave nu er løst.

Regnskabstal for Brøndum-koncernen:

I mio. kr. 2017/18 2016/17
Omsætning 696,3 607,4
Primært driftsresultat 13,2 -19,1
Årsresultat efter skat 9,5 -9,6
Egenkapital 61,2 51,7
Antal ansatte 424 443
Læs også
Top job