Erhverv

Facebooks datalæk i ukendte hænder

Amerikanske Facebooks interne undersøgelse af, hvad der skete med brugernes data, da man fejlagtigt gav app-udviklere adgang til dem, er rendt ind i et større problem.

Facebook CEO Mark Zuckerberg. Foto: Bloomberg photo by David Paul Morris.

Det sociale medie ved nemlig ikke, hvad der reelt er sket med de lækkede data, da flere af de virksomheder, som modtog dem, enten ikke længere eksisterer eller ikke vil samarbejde med Facebook.

Det skriver The Wall Street Journal onsdag.

Det er nu tre måneder siden, at topchef Mark Zuckerberg erklærede, at selskabet vil anvende millioner af dollar på at undersøge præcis, hvad der skete med de mange data, som Facebook gav udviklere adgang til i perioden 2007 til 2015, da man lukkede for dataadgangen.

- Et problem er, at mange af app-udviklerne, som sikrede sig usædvanligt store mængder data, ikke eksisterer længere, ifølge udvikler og tidligere medarbejdere hos Facebook. I nogle tilfælde, siger selskabet, svarer udviklere, som er blevet kontaktet af Facebook, ikke på henvendelser om yderligere information, skriver avisen.

Den interne undersøgelse kommer i kølvandet af, at Facebook via et videnskabeligt studie, som en forsker foretog, tillod adgang for Cambridge Analytica til 87 millioner brugeres data. Data, der måske er blevet brugt i den seneste amerikanske præsidentvalgkamp, da Cambridge Analytica, som nu er i betalingsstandsning, arbejdede for den senere vinder, Donald Trump.

I maj suspenderede Facebook 200 applikationer, fordi man mente, de overtrådte Facebooks regler. Det skete som et led i den interne undersøgelse, selskabet er i færd med at gennemføre.

Læs også
Top job