Erhverv

Revisor dumper Stadil-regnskaber på stribe

En revisor giver mindre pæne ord med på vejen til fire af Stadil-familiens selskaber.

Christian Stadil og Thor Stadil, der her ses henholdsvis i midten og til højre, har offentliggjort flere regnskaber, der ifølge den underskrivende revisor indeholder væsentlig fejlinformation. Foto: Steven Biccard

»Regnskabet er aflagt under forudsætning om fortsat drift, hvilket vi på dette grundlag ikke finder passende.«

Sådan indleder revisionsfirmaet PwC sin gennemgang af nye regnskaber fra fire af Stadil-familiens selskaber, der hører under milliardkoncernen Thornico.

Alle fire regnskaber er ifølge revisoren så fyldt med »væsentlig fejlinformation«, at de får den relativt sjældne afkræftende konklusion.

Det betyder, at regnskaberne ifølge revisoren er så forkerte eller mangelfulde, at de ikke er retvisende.

Disse fire Stadil-selskaber er netop blevet dumpet af PwC:

  • Thorco Capital I, ApS
  • Thorco Capital VI, ApS
  • Thorco Galaxy APS
  • Thorco Svendborg ApS

De fire selskaber gør sig alle inden for shippingbranchen, de tabte sammenlagt 22 mio. kr. i det seneste regnskabsår og har alle negativ egenkapital.

Stadil-familien har aflagt regnskaberne under forudsætning om fortsat drift, men det er revisoren lodret uenig i.

Thor Stadil, du er direktør i de fire selskaber. Hvorfor er der uoverensstemmelse mellem jeres og revisorens syn på selskabernes fortsatte drift?

»Vi har en koncern (Thornico, red.) med omkring 60 selskaber under sig. Derfor kan man ikke bare tage fire selskaber ud, for de hænger sammen med mange andre. Der er meget lidt aktivitetet i de fire selskaber, som vi har ejet nogle skibe igennem,« siger han.

Men regnskaberne skal vel stadig laves ordentligt?

»Jeg har ikke styr på detaljerne i alle af vores koncerns selskaber. Men det er formentlig nogle selskaber, der snart skal likvideres, fordi de har lidt eller ingen aktivitet.«

Nu siger du, at selskaberne formentlig skal lukkes. Hvorfor er regnskaberne så aflagt under forudsætning om fortsat drift?

»Det er fire små selskaber ud af en stor koncern med omkring 60 selskaber. Det er i mine øjne ikke en interessant historie. Der må være noget større at skrive om,« siger Thor Stadil.

Udover at de fire Stadil-regnskaber alle har fået en afkræftende konklusion af revisoren, blev alle fire regnskaber indleveret for sent i henhold til Erhvervsstyrelsens frist.

Læs også
Top job