Erhverv

Nyt milliontab i vaskefirma fik medejer til at reagere

Virksomheden Washa fortsætter millionunderskuddene i det seneste regnskab. Direktør er dog ved godt mod.

Online-vaskeriet Washa har været sat under pres af én medejer af virksomheden.

Det fremgår af et nyt årsregnskab for 2017 fra Washa.

Endnu et millionunderskud, der i regnskabet bliver præsenteret som »forventet« og »et resultat af fortsat investering i selskabets vækst«, har nemlig fået en medejer til at reagere.

Ifølge regnskabets ledelsesberetning førte det til investeringsdialoger, der trak i langdrag over året. Da forhandlingerne ikke var afsluttet ved årsskiftet, blev det besluttet, at Washa skulle gennemgå en væsentlig minimering af omkostningerne.

Det forklarer Washas direktør og medstifter, Karim Ben M'Barek, som dog ikke vil sige, hvilken medejer der lagde pres på virksomheden.

»Vi blev bedt om at være mere effektive og få mere ud af hver krone, vi bruger i virksomheden. Og det er lykkedes. De seneste 3-4 måneder har vi i Washa leveret et overskud,« siger han uden at ville uddybe størrelsen på overskuddet.

I 2015 var stifterne bag Washa med i DR-programmet 'Løvens Hule', hvor de hentede investeringer på i alt 1,5 mio kr. fra Hummel-stifteren Christian Stadil, Just-Eat-stifter Jesper Buch og it-iværksætteren Tommy Ahlers, der alle indtræder i Washas ejerkreds. Sidstnævnte havde indtil maj 2018 også en plads i Washas bestyrelse, før han fratrådte til fordel for sin ministerpost.

Iværksætterne Jannick Christensen, Karim Ben M'Barek og Max Børglum Stripp startede med at vaske tøj hjemme i Jannick Christensens lejlighed i 2013. Direktøren Karim Ben M'Barek droppede i 2015 ud af CBS for at fokusere på Washa.

Washa har udvidet vaskeservicen til at gælde for hele Danmark samt Malmø. Ifølge Karim Ben M'Barek er planen at udvide til hele Sverige i starten af 2019.

»Et konkret resultat af vores investeringer bliver udvidelse i udlandet. I år vil vi rette fokus mod at skabe en stabil forretning med meget lavt underskud. Målet er at give investorerne et udbytte,« siger han.

Vaske- og renseriservicen har bl.a. Microsoft og Danske Bank som kunder.

Læs også