Erhverv

Deborah Dunsire skal stå i spidsen for Lundbeck

Amerikaneren Deborah Dunsire skal fremover lede den danske medicinalproducent Lundbeck.

Deborah Dunsire er Lundbecks nye topchef. Foto: AP

Den 56-årige amerikaner Deborah Dunsire skal fremover stå i spidsen for den danske medicinalproducent Lundbeck. Dermed har Lundbeck efter lang tid fundet en permanent afløser for Kåre Schultz, der i smuttede i 2017 for i stedet at stå i spidsen for den vingeskudte mastodont Teva.

Deborah Dunsire er uddannet læge, og hun har mere end 30 års erfaring fra biotek- og medicinalindustrien. Hun får første arbejdsdag den 1. september, og hun er blevet hentet til Lundbeck fra en stilling som adm. direktør i XTuit Pharmaceuticals.

»Hun kommer med en enestående og succesfuld R&D (forskning og udvikling, red.) og kommerciel erfaring, inklusive en robust viden og erfaring inden for neurovidenskab. Hun er en erfaren og meget passioneret leder og har de rette kvalifikationer til at bringe Lundbeck ind i en ny æra som global leder inden for psykiatriske og neurologiske sygdomme,« udtaler Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand i Lundbeck.

Siden 1994 har Deborah Dunsire, der er opvokset i Sydafika, boet i USA. Men Lundbeck oplyser, at hun nu planlægger at bosætte sig i Danmark.

»Lundbeck skiller sig ud som et globalt selskab med en stolt historie med innovation inden for neurovidenskab, som er kendt som et af de mest komplekse farmaceutiske forskningsområder. Jeg glæder mig meget til at bruge min erfaring til at være med til at sikre en endnu stærkere og lysere fremtid for Lundbeck, patienter, medarbejdere, samarbejdspartnere og aktionærer,« udtaler Deborah Dunsire.

Siden Kåre Schultz forlod selskabet i 2017, har Anders Götzsche været konstitueret adm. direktør. I forbindelse med, at Deborah Dunsire tiltræder, vil Anders Götzsche gå tilbage til kun at varetage jobbet som koncernfinansdirektør.

»Anders har beklædt posten som konstitueret administrerende direktør siden november 2017 og har sammen med den øvrige direktion gjort et fremragende stykke arbejde med at fortsætte den meget positive udvikling, som Lundbeck er inde i. Bestyrelsen vil gerne udtrykke vores taknemmelighed for et veludført arbejde og ser frem til, at Lundbeck vil forsætte sin positive udvikling under den nye ledelse,« udtaler Lars Rasmussen.

BRANCHENYT
Læs også