Erhverv

Tennisstjerne skrotter Nike - indgår gigantkontrakt med japanere

Roger Federer har efter mange års troskab givet Nike den kolde skulder og scorer nu kassen på ny kæmpe kontrakt.

Roger Federer. Foto: Mark J. Terrill/AP

Den schweiziske tennisstjerne Roger Federer har indgået en enorm kontrakt med japanske Uniqlo til en værdi af mere end 300 mio. dollars over de kommende 10 år, skriver Wall Street Journal.

»Jeg var begejstret over at være klædt i Uniqlo i dag,« sagde han ifølge mediet efter sin første kamp ved årets Wimbledon-turnering i tennis.

Den enorme kontrakt blev offentliggjort mandag på Twitter af det japanske brand, der i løbet af i år forventes at åbne sin første butik i Danmark. Firmaet er kendt i det meste af verden for at være en seriøs udfordrer til det svenske brand H&M.

Hos Nike, der i i mere end to årtier ellers har været sponsor af tennisstjernen, har man ikke meget at sige.

»Vi kommenterer ikke på atleters kontrakter. Det sagt er vi teknemmelige og stolte over at have været en del af Rogers formidable rejse, og vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden,« siger en talsperson til Wall Street Journal.

Roger Federer forsøger i øjeblikket at forsvare sit Wimbledon-trofæ ved den pristigefyldte turnering i det engelske. Lykkes det, vil han udvide sit enorme pokalskab, der allerede tæller hele 20 Grand Salm-trofæer i single.

Tiden er dog så småt også ved at rinde ud for tennislegenden, der næste måned fylder 37.

BRANCHENYT
Læs også