Erhverv

Dansk milliardærarving trækkes i retten

En strid om medarbejdernes løn fører til konkursbegæring for arvingens it-firma.

Ejendomsmilliardæren Mikael Goldschmidt er ejer af M. Goldsmchmidt Holding, der har gjort ham til en af Danmarks rigeste personer. Fredag skal hans søn Daniel Goldschmidt i retten. 
Foto: Arkivfoto Foto: M. Goldschmidt Holding A/S

Ejendomsmilliardæren Mikael Goldschmidts søn, Daniel Goldschmidt, er ikke populær hos sine tidligere medarbejdere.

To tidligere ansatte har begæret hans it-firma Confero konkurs og har siden marts forsøgt at få udbetalt deres resterende løn. Det skriver Berlingske Business.

Ifølge retsdokumenter er det ikke lykkedes de ansatte at få deres penge for marts, april og maj. Men det benægter Daniel Goldschmidt.

»I marts var der nogle få dage, hvor jeg var på rejse, og det glippede med lønudbetaling, men de ansatte har naturligvis fået løn for marts, april og maj. Men det gjorde åbenbart, at de så et vindue, hvor de kunne sige, at nu havde de pludselig sagt op og gået hjem. Siden har det været umuligt at få fat på dem, « siger Daniel Goldschmidt til Berlingske Business.

Konkursbegæringen skal behandles på fredag i skifteretten i Sønderborg. Her vil bl.a. Henrik Andersen, der er Conferos tidligere ejer og direktør, deltage i retssagen. Ifølge hans advokat skylder Confero Henrik Andersen 187.000 kr., der svarer for lønnen i de omtalte måneder samt løn for tre måneders opsigelse.

I en mailkorrespondance fra marts mellem de to parter truer Henrik Andersen med at ophæve ansættelsen i Confero og rejse krav om erstatning, hvis ikke han får udbetalt sin løn. Herefter tilbyder Daniel Goldschmidt, at han kan købe firmaet tilbage »for en god pris«. Dette afslår Henrik Andersen dog.

»Jeg er ikke interesseret i at købe firmaet. Jeg er interesseret i at få min løn for udført arbejde i marts måned 2018,« lyder hans svar i mailen.

Daniel Goldschmidt er søn af milliardæren Mikael Goldschmidt, der siden 1979 har ejet M. Goldschmidt Holding. Koncernens virksomheder gør sig hovedsageligt inden for ejendomme, værdipapirer og luftfart. Det har gjort Mikael Goldschmidt til en af Danmarks rigeste personer.

Daniel Goldschmidt indtrådte sidste år i forskellige bestyrelser, der hører under M. Goldschmidt Holding heriblandt Aquaporn og Imerco Holding. Han udtrådte dog af disse bestyrelser i slutningen af 2017 og har nu kun en aktiv bestyrelsespost i M. Goldschmidt Holding.

BRANCHENYT
Læs også