Erhverv

Familie solgte livsværk efter 96 år: Nu er overskuddet svundet ind

Kølerkoncernen Nissens har haft en utilfredsstillende udvikling i et forretningsben og tjener derfor færre penge end forventet.

Alan Nissen og Mikkel Krogslund Andersen er henholdsvis næstformand og adm. direktør i Nissens, der producerer kølerudstyr. Foto: Sisse Dupont

Af en tidligere version af denne artikel fremgik det, at Nissens overskud var halveret. Dette gjorde sig gældende for datterselskabet Nissens A/S, der efter det oplyste ikke er det korrekte at tage udgangspunkt i. Finans beklager misforståelsen.

Kølerkoncernen Nissens har overstået sit første år uden at være familieejet, og det er ikke gået som forventet.

Således er mange års fremgang på bundlinjen slut for Nissens, der gennem 96 år var ejet af Nissen-familien og nåede at være på fire generationers hænder.

Et nyt årsregnskab fra Nissens viser et markant fald i overskuddet. Fra 136 til 93 mio. kr.

Nissens havde ellers forventet en højere indtjening end de 136 mio. kr. fra regnskabsåret 2016/2017.

I regnskabets ledelsesberetning fremgår det, at et renteswap trækker det seneste års resultat ned, og at der har været en »utilfredsstillende« udvikling i koncernens vindforretning.

»Bortset fra påvirkningen fra vindforretningens udvikling anser ledelsen resultatet for K. Nissen International A/S for det finansielle år 2017/2018 som tilfredsstillende,« skriver kølerkoncernen i det nye regnskab.

Trods den vigende indtjening er omsætningen steget med 5 pct. i Nissens til knap 1,7 mia. kr.

Nissen-familien havde siddet på ejerskabet af koncernen siden 1921. Men i maj 2017 valgte familien med Alan Nissen i spidsen at sælge livsværket til kapitalfonden Axcel for et milliardbeløb.

»Efter snart 100 år i familiens eje er det en stor beslutning at sælge, men tidspunktet er nu det rette, og jeg har stor tillid til Axcel som samarbejdspartner, eftersom vi har kendt hinanden gennem mange år,« udtalte Alan Nissen i forbindelse med salget.

Alan Nissen fortsatte i bestyrelsen hos Nissens som næstformand og beholdt samtidig en mindre aktiepost i selskabet.

Nissens har hovedsæde i Horsens og beskæftiger mere end 1.200 medarbejdere på verdensplan.

Læs også
Top job