Erhverv

Bilarving og hans fætre scorede ny kæmpegevinst

Lars Erik Nielsen og Mourier-brødrene har igen indkasseret et trecifret millionbeløb på det vandflyfirma, de gjorde til verdens største.

Lars Erik Nielsen gjorde sammen med sine to fætre et vandflyselskab på Maldiverne til verdens største. Foto: Sanne Vils Axelsen

En milliardhandel på den tropiske palmeø Maldiverne har endnu engang sendt en formue i lommerne på tre danske rigmænd.

Det drejer sig om fætrene Lars Erik Nielsen, Jesper Mourier og Rene Mourier. De solgte i 2013 vandflyselskabet Maldivian Air Taxi til kapitalfonden Blackrock. Salget indbragte dem op mod 1 mia. kr.

Men fætrene beholdt 10 pct. af selskabet, og det har nu igen forgyldt dem. I december 2017 blev Maldivian Air Taxi nemlig solgt videre til et konsortium ledet af Bain Capital.

Den handel sikrede fætrene et stort trecifret millionbeløb, viser regnskaber fra deres private selskaber.

Lars Erik Nielsens investeringsselskab, Len-Promotion ApS, er efter handlen gået fra et underskud på 10 mio. kr. til et overskud på 47 mio. kr.

Jesper Mourier, der i 2016 tabte 41 mio. kr. gennem sit holdingselskab, JM Rungsted Holding ApS, fik i 2017 et overskud på 32 mio. kr.

Og Rene Mourier indkasserede 56 mio. kr. gennem sit selskab, RM Hornbæk ApS. Året før var der et underskud på 15 mio. kr.

Samlet set har fætrene trukket næsten 250 mio. kr. ud af selskabet Seaplane Holding, der rummede deres fælles ejerandel i Maldivian Air Taxi (i dag Trans Maldivian Airways).

De tre fætre er alle arvinger til Danmarks største bilkoncern, Semler Gruppen. Men de har altså både benzin og vand i blodet.

Deres vandflyselskab på Maldiverne stiftede de i 1992 som et lille iværksætterprojekt med bare to fly.

Men det forvandlede sig over to årtier til et af verdens største vandflyselskaber.

Nu er fætrene så helt ude af ejerkredsen, men Lars Erik Nielsen sidder fortsat i vandflyselskabets bestyrelse. Han er desuden medejer af Nordic Seaplanes, der driver en ny vandflyrute mellem Aarhus og København, samt medejer af det eksklusive urfirma Urban Jürgensen & Sønner.

Både Lars Erik Nielsen og Rene Mourier er gode for over 400 mio. kr. gennem deres personlige selskaber. Jesper Mourier har en egenkapital på 340 mio. kr.

De tre ejerfamilier bag Semler-koncernen, Nielsen, Christiansen og Mourier, har samlet en anslået formue på over 7 mia. kr. De er dermed blandt landets 20 rigeste familier.

Læs også