Erhverv

Stor dansk fødevarekoncern led under »forfærdelige frugtpriser«

Koncernen bag mærker som Svansø og Skælskør Frugtplantage tabte i fjor millioner på høje frugtpriser. Nu vil bestyrelsesformand kigge fremad.

Good Foods Group, der står bag bl.a. Svansø-serien, led sidste år under høje frugtpriser. Foto: PR

Høje frugtpriser har kostet fødevarekoncernen Good Food Group, der står bag mærker som Skælskør Frugtplantage og Svansø, millioner i indtjening.

I et interview med Fødevarewatch kalder bestyrelsesformand i Good Food Group, Otto Christensen, frugtpriserne i 2017 »forfærdelige«. Det gav udslag i selskabets regnskab for 2017.

»Stigningerne i frugtpriserne var så store, at det var svært at få de højere priser hjem hos aftagerne. Men i år ser det dejligt ud,« siger Otto Christensen til Fødevarewatch med henvisning til, at frugtpriserne siden er faldet igen.

Kigger man i koncernens regnskab, har de høje priser kostet på bundlinjen.

I 2017 kom Good Food Groups ud med et koncernoverskud på 35,3 mio. kr. efter skat, hvilket betegnes som »mindre tilfredsstillende«. Ikke mindst i lyset af, at overskuddet i 2016 var 8,1 mio. kr. højere (43,4 mio. kr. efter skat).

Imens bundlinjen skrumpede, steg toplinjen i fødevarekoncernen. Good Food Group omsatte for knap 1,5 mia. kr. - en stigning på 14 pct. fra året før.

Stigningen skyldtes tre forhold - et opkøb, højere priser og organisk vækst, fortæller Otto Christensen.

På trods af mindre indtjening, tror han på, at 2018 bliver bedre end det forgangne år. Han sætter sin lid til, at nye afsætningsaftaler i USA vil få overskuddet til at stige igen.

Good Food Group blev etableret i 1951 af ægteparret Inga og Peter Christensen, der satte gang i bagning af småkager til lokale købmænd i Vejle-området.

Næste generation er Otto Christensen, der er formand for bestyrelsen, mens tredje generation, Torben og Allan Christensen, står for den daglige ledelse. Good Food Group ejes af Otto Christensen og de to sønner gennem tre holdingselskaber.

Koncernens produkter ligger primært inden for marmelade, frugtgrød, vegetabilsk fløde, juice, frossen frugt, honning og nødder.

BRANCHENYT
Læs også