Erhverv

Dansk plastkomet på storindkøb i Holland

Den danske plastvirksomhed Færch Plast overtager aktiemajoriteten i Hollandske 4PET Group.

Færch Plast har været på indkøbsjagt i Holland og overtager nu 4PET Group.

Færch Plast, der producerer plastemballage til bl.a. færdig og fersk kød, har været på indkøb i Holland.

Den danske plastkæmpe, der er ejet af kapitalfonden Advent International, overtager nu aktiemajoriteten i 4PET Group, der bl.a. er eksperter i genbrug af plastikservice, oplyser selskabet i en pressemeddelelse, ifølge Børsen.

Hvad det hollandske opkøb har kostet Færch Plast er ikke offentliggjort. Men med overtagelsen af 4PET Group er der tale om køb af en virksomhed med 200 ansatte, der kom ud af 2017 med en omsætning på 50 mio. euro.

Færch Plast
  • Færch Plast er grundlagt i 1969 af Færch-familien, som blev hovedrig på tobak
  • Virksomheden har omkring 1.100 Færch Plast er grundlagt i 1969 af Færch-familien, som blev hovedrig på tobak
  • Virksomheden har omkring 1.100 medarbejdere herunder omkring 320 på hovedsædet i Holstebro
  • De primære kunder er fødevareindustrien i Europa, og produktet er plast emballage til blandt andet færdigretter, fersk kød, kolde fødevarer og snacks.
  • Kapitalfonden EQT købte Færch Plast for 2 mia. kr. i 2014 og efterfølgende købte Færch Plast Anson Packaging Ltd i Storbritannien og Sealed Airs Food Tray Business i Europa i 2015.
  • Sidste år købte Advent International Færch Plast for 7 mia. kr.medarbejdere herunder omkring 320 på hovedsædet i Holstebro
  • De primære kunder er fødevareindustrien i Europa, og produktet er plast emballage til blandt andet færdigretter, fersk kød, kolde fødevarer og snacks.
  • Kapitalfonden EQT købte Færch Plast for 2 mia. kr. i 2014 og efterfølgende købte Færch Plast Anson Packaging Ltd i Storbritannien og Sealed Airs Food Tray Business i Europa i 2015.
  • Sidste år købte Advent International Færch Plast for 7 mia. kr.

»Færch har i årevis promoveret bæredygtighed, og alle vores produkter er designet til genbrug. Opkøbet af 4PET Group er en fantastisk mulighed for os til at lukke hullet og avancere inden for bæredygtighed. Med den moderne infrastruktur, som 4PET bruger til at sortere og forarbejde plastikbakker, får vi mulighed for at transformere brugte bakker til råmateriale til nye produkter, der skal i kontakt med mad,« siger Lars Gade Hansen, adm. direktør i Færch Plast, i meddelelsen.

Der har været godt gang i Færch Plasts opkøbsiver på det seneste.

I maj kom det frem, at Færch Plast var tæt på at købe den franske konkurrent CGL Pack for omkring 600 mio. kr.

»Færch Plast har en lang historik på det franske marked, og vi tror, at kombinationen med CGL Pack vil være en fremragende mulighed for begge parter,« lød det fra Færch-direktøren Lars Gade Hansen i maj.

En nyhed, der ramte kort efter, at den kapitalfondsejede virksomhed missede en kæmpehandel i USA.

En underskrift på en købsaftale kunnet have tredoblet virksomhedens størrelse, hvis det var lykkedes Færch Plast at få fingrene i The Waddington Group, som Færch Plast ifølge Bloomberg havde budt på - men altså uden held.

Amerikanske Newell Brands, der ejede The Waddington Group, oplyste i en meddelelse i maj, at firmaet i stedet var blevet solgt til Novolex, der ejes af kapitalfondskæmpen Carlyle.

Færch Plast omsatte for 2,1 mia. kr. i 2016 og var inden salget til Advent ejet af kapitalfonden EQT, der scorede jackpot på investeringen.

BRANCHENYT
Læs også