Erhverv

Dyreste nogensinde: Denne grund er sat til salg for 6 mia. kr.

Grunden er så dyr, at ejendomsmægleren regner med, at kun omkring 100 mennesker i verden har råd til at købe den.

Den store grund i postnummer 90210 er klargjort til at blive bebygget og ligger på toppen af et bjerg, der er det højeste punkt i Beverly Hills. Foto: Matthew Momberger/Juwan Li.

Verdens formodentlig dyreste grundstykke er blevet sat til salg i Los Angeles. Der er tale om det højeste punkt i Beverly Hills - også kaldet The Mountain.

Grunden er stor nok til at kunne huse begge de to store forlystelsesparker Disneyland og California Adventure, skriver businessinsider.com.

Der er tale om et bjerg på i alt 63 hektar, hvoraf de næsten 140.000 kvm er klar til at blive bygget på. Prisen ligger på 1 mia. dollars - eller omkring 6,4 mia. kr. Postnummeret er det kendte Beverly Hills 90210.

»En potentiel køber af dette jordstykke vil sandsynligvis bygge hans eller hendes egen samling af huse,« lyder det fra Aaron Kirman fra Pacific Union International, der er ejendomsmægleren.

Han fortæller, at han allerede har fremvist grundstykket til »et par milliardærer,« og at han regner med at skulle bruge mellem 400.000 dollars og en million dollars i markedsføringsomkostninger. Hovedsageligt til at flyve kloden rundt i søgningen efter flere potentielle købere.

»Der er 2.800 dollarmilliardærer i verden. Vi mener, at 100 af dem kunne være interesseret i at købe,« siger Aaaron Kirman.

Ifølge Los Angeles Times har "The Mountain" tidligere været ejet af en iransk prinsesse, talkshow-værten Merv Griffin og en fødevaremogul. Den nuværende ejer er Secured Capital Partners.

Ingen af dem har nogensinde bygget noget på grunden.
 

Læs også