Erhverv

Teva lægger arm med Novo om diabetes-middel

Tevas topchef, Kåre Schultz, er havnet i retsopgør til milliarder med medicingiganten Novo Nordisk.

Kåre Schultz, adm. direktør i Teva. Foto: Charlotte de la Fuente

Fra sin topchefpost i den israelske medicinalkoncern Teva har Kåre Schultz arvet en større juridisk armlægning med Novo Nordisk i USA om det danske selskabs topsællert, Victoza.

Det skriver Berlingske Business.

Teva er oppe imod Novo Nordisk i et juridisk tovtrækkeri til milliarder. Kåre Schultz er havnet i et større retsopgør med sin tidligere arbejdsplads, da Teva i begyndelsen af 2017 gik til angreb mod Novos succesfulde diabetesmiddel, Victoza.

- Det er en helt almindelig situation. Alle store lægemidler, der går af patent, har den situation, hvor der bliver kørt retssager om patenternes validitet. Der vil altid være en dialog, hvor man inddrager domstolene. Sådan har det været historisk set, så længe jeg kan huske, siger Kåre Schultz til Berlingske Business.

Sagen startede, da Teva ansøgte de amerikanske myndigeder om godkendelse til at påbegynde kommerciel fremstilling, brug eller salg, inden fem ud af ni patenter knyttet til stoffets molekyle er udløbet.

Kåre Schultz peger på, at Novo-midlet før eller siden vil møde konkurrence fra kopiproducenter. Topchefen tilføjer også, at det er nødvendigt for at få priserne ned på markedet.

Novos Victoza solgte i USA i 2017 for knap 27 mia. kr. Teva håber på at blive den første kopiproducent.

BRANCHENYT
Læs også