Erhverv

CVS Health stiger på regnskab og opjustering

CVS Health Corp stiger efter et regnskab, som slog forventninger. Aktien vinder 4,4 pct.

CVS Healths aktie skyder i vejret efter nyt regnskab, der slog forventningerne. Foto: Mark Lennihan

Aktien i den amerikanske sygekasse og apotekerkæde CVS Health Corp er blandt de mest stigende i S&P 500-indekset, efter et regnskab for andet kvartal som var bedre end ventet. Aktien vinder 4,4 pct.

Fremgangen skyldes både bedre indtjening i andet kvartal end ventet og en positiv overraskelse fra koncernen på helårsprognosen.

CVS Health opjusterer nemlig forventningerne til en justeret indtjening per aktie i 2018 i intervallet 6,98 til 7,08 dollar mod førhen 6,87 til 7,08 dollar, mens konsensus på forkant havde regnet med 7,00 dollar. CVS er dog lidt mere forsigtig omkring tredje kvartal end analytikerne, da man regner med 1,68 til 1,73 dollar per aktie i overskud mod et estimat på 1,75 dollar.

CVS kom gennem andet kvartal med et justeret overskud per aktie på 1,69 dollar, mens omsætningen landede på 46,71 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,60 dollar og en omsætning på 46,34 mia. dollar.

Apotekerkæden oplevede i kvartalet, at det sammenlignelige salg, væksten, steg med 5,9 pct. Her var buddet fra analytikerne på 5,3 pct.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 1,72 mia. dollar mod ventede 1,65 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 3,02 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 2,93 mia. dollar.

CVS er i færd med at overtage sygesikringskoncernen Aetna for 68 mia. dollar. CVS oplyser i en separat meddelelse, at man forventer en godkendelse af overtagelsen i starten af fjerde kvartal.

BRANCHENYT
Læs også