Erhverv

Pas på, når du prajer: Ny taxilov gør priserne vidt forskellige

Det er i flere tilfælde blevet dyrere for passagerne efter liberaliseringen af taximarkedet.

Priserne på taxikørsel er blevet meget svingende oven på ny taxilov. Foto: Carsten Bundgaard

Priserne på taxikørsel i København kører op og ned.

Den nye taxilov betyder nemlig, at det er slut med de gamle faste priser, der i stedet er blevet overtaget af en næsten fri prissætning, der kan gøre turene væsentligt dyrere.

Det skriver Berlingske Business.

Mediet har undersøgt prisen for en standardtur på ti kilometer med 12 minutters kørsel, og forsøget viser, at priserne på hyrevognene er vidt forskellige – og i mange tilfælde dyrere end før liberaliseringen af taxiloven.

Den nye taxilov betyder, at selskaberne skal følge et prisloft sat af staten. Men derudover kan de selv bestemme, hvad prisen for turene skal lyde på.

Hvor en tur tidligere var fastsat af Taxinævnet i hovedstaden, og en standardtur lød på 179,50 kr. uden ventetid, er prisen i dag på de slags ture hos de største selskaber steget til mellem 194 kr. og 203 kr., konstaterer Berlingske.

»Det kan godt være, at nogen kunder oplever, at det er blevet dyrere, men andre vil opleve, at det er blevet billigere. Der er en friere prissætning. Derfor fastsætter selskaberne deres egne takster,« siger Dansk Taxiråds direktør, Trine Wollenberg, til Berlingske.

I taxiselskabet 4x35 mener direktør Peter Bjerregaard, at loven virker.

»Set med forbrugerøjne kan det måske være svært at gennemskue, men vi gør, hvad vi bliver bedt om. Og det korte af det lange er, at intentionen med loven virker. Der er store prisforskelle, og det har der aldrig været før,« siger Peter Bjerregaard til Berlingske.

I fremtiden skal kunderne holde øje med skilte på bilerne, der viser, hvad prisen for en standardtur på ti kilometer med 12 minutters kørsel koster.

Derudover peger taxi-direktørerne på, at kunderne i dag kan vælge en fastprismulighed, hvis de vil vide sig sikre på, hvad de skal hives op af pungen ved turens afslutning.

BRANCHENYT
Læs også