Erhverv

Medie: VW-topchef kendte til snydesoftware forud for dieselgate

Afslørende dokumenter viser, at VW-boss, Herbert Diess, var tilstede under et møde, hvor det blev diskuteret, hvordan man snød de amerikanske kontrolmyndigheder, skriver tysk medie.

Artiklens øverste billede
VW-topchef Herbert Diess skulle i sin tid som markedsdirektør have været tilstede under et møde, som satte skub i en svindelsag for over 100 mia. kr. Foto: Michael Sohn/AP

Nuværende topchef i Volkswagen, Herbert Diess, var angiveligt bevidst om overlagt svindel med computerprogrammerne i bilgigantens dieselmodeller, inden det blev afsløret af amerikanske myndigheder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters via det tyske magasin Der Spiegel.

Ifølge Reuters presser spørgsmålet sig på: Informerede VW sine investorer i tide om skandalens omfang? En skandale, som skulle have kostet den tyske bilgigant mere end 170 mia. kr.

En efterforskning af Volkswagens øverste ledelse, som hidtil har nægtet at have handlet lovstridigt, skulle være indledt af anklagemyndigheden i Braunschweig, tæt på VW's hovedkontor.

VW gentog lørdag til Der Spiegel, at ledelsen ikke havde brudt reglerne om oplysningskrav, og at man havde besluttet ikke at oplyse investorerne på et tidligere tidspunkt, fordi strafudmålingen og efterfølgende bødepålæggelser endnu var uklart.

Under skandalen - også kendt som 'dieselgate' - bestred Herbert Diess posten som markedsdirektør i VW. Han skulle have deltaget i et møde den 27. juli 2015, hvor VW's ingeniører og topledelse diskuterede, hvordan man kom rundt om de amerikanske kontrolmyndigheder, som varslede et forbud mod VW's forurenende dieselbiler.

Volkswagen erkendte senere, at man havde snydt med bilernes computerprogrammer. Softwaren fik bilerne til at udlede færre emissioner, når de blev testet i de amerikanske laboratorier. Så snart de fik asfalt under sig, steg mængden af forurerenende stoffer til langt over den amerikanske grænseværdi.

Skandalen væltede daværende topchef Martin Winterkorn.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.