Erhverv
0

Dansk kaffekæde solgt til rigmænd

Makkerparret bag Lagkagehuset vil nu sælge kvalitetskaffe. De har købt aktiemajoriteten i Copenhagen Coffee Lab, der ud over caféer står bag en flåde af mobile kaffebarer.

I udlandet har Copenhagen Coffee Lab de senere år åbnet en række egne kaffebarer, som også sælger bagværk og kage. PR-foto.

Steen Skallebæk og Ole Kristoffersen blev begge mangemillionærer, da de solgte deres livsværk, Lagkagehuset. Men de to rigmænd lader ikke pengene samle støv på en konto.

De har netop brugt en del af deres formue på at købe størstedelen af den danske kaffekæde Copenhagen Coffee Lab. Det bekræfter stifter og medejer Jacob Karlsen.

Steen Skallebæk og Ole Kristoffersen ejer ifølge CVR-registret nu 70 pct. af Copenhagen Coffee Lab. De resterende 30 pct. er fordelt mellem stifterne Jacob Karlsen og Allan Krogsgaard Nielsen.

Samtidig med ejerskiftet er Steen Skallebæk indtrådt som adm. direktør. Ole Kristoffersen er ny bestyrelsesformand.

Hvor meget makkerparret har betalt for deres ejerandel, er hemmeligt.

I Danmark er Copenhagen Coffee Lab udelukkende et kafferisteri, der leverer til bl.a. kaffebarer, restauranter og caféer. Men i udlandet har selskabet de senere år åbnet en række egne kaffebarer, som også sælger bagværk og kage.

Under navnet Copenhagen Coffee Lab & Bakery har det danske firma indtil videre fire caféer i Lissabon, en i Duisburg og snart tre i Düsseldorff. Ifølge Jacob Karlsen kræver firmaets ambitiøse udlandsprojekt »utroligt meget arbejde og tilstedeværelse på alle lokationer«.

»Derfor er det en forudsætning, at investorer og medejere er engageret i den daglige drift og kan bidrage med ekspertise på forskellige områder,« siger han.

Den type virksomhed, som Copenhagen Coffee Lab driver, er bestemt ikke fremmed for Steen Skallebæk og Ole Kristoffersen.

De skabte i fællesskab Lagkagehuset, som de i 2008 solgte størstedelen af til kapitalfonden FSN Capital. Sidste år gav makkerparret slip på deres resterende ejerandel og trådte helt ud af livsværket.

Nu vil de så igen forsøge at tjene penge på bl.a. bagværk.

Ud over kafferisteri og kaffebarer står Copenhagen Coffee Lab også bag Kalles Kaffe, der er Danmarks største leverandør af mobile kaffebarer.

Det hele begyndte i 2009 med en enkelt knallert, som Jacob Karlsen – også kendt som Kalle – fik bygget om til en mobil kaffebar. Inspirationen kom fra London, hvor små knallerter kører rundt i storbyen og tilbyder travle forbipasserende en kop friskkværnet kaffe.

I dag består Kalles Kaffe af 25 mobile enheder, bl.a. i form af 12 kaffeknallerter, 6 kaffecykler, 2 salgsvogne og en veteranbil. Firmaet har 75 baristaer tilknyttet, og al kaffe leveres fra Copenhagen Coffee Lab.

I det seneste regnskabsår fik Copenhagen Coffee Lab et underskud på 1,4 mio. kr. Det skyldtes ekspansion i udlandet, lød det fra ledelsen, som i løbet af de kommende år forventer overskud. I forbindelse med ejerskiftet er der sket en kapitalforhøjelse i selskabet på 700.000 kr.

Kalles Kaffe har i de seneste to regnskabsår haft et samlet overskud på 1,3 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også