Erhverv
0

Familie solgte livsværk i 2012: Millionerne vælter stadig ind

Medlemmer af familien Hentze Andersen landede tocifrede millionoverskud i det seneste regnskabsår.

Holger Hentze Andersen grundlagde Mita-Teknik med sin kone i 1969. I 2012 blev virksomheden købt af kapitalfonden Axcel. Foto: Screendump fra Youtube

Selvom familien Hentze Andersen i 2012 solgte livsværket, vindmølleleverandøren Mita-Teknik, formår familiens medlemmer stadig at skrabe nye millioner ind.

Nye regnskaber fra fem af familiens medlemmers holdingselskaber viser nemlig et samlet overskud efter skat på 90 mio. kr.

Det handler om Mita-Tekniks grundlæggere, Holger Hentze Andersen og Connie Andersen, og deres tre børn Jesper, Thomas og Mia Hentze Andersen.

Alle har tocifrede millionoverskud i deres holdingselskaber, har hentet overskuddet på investering i værdipapirer og anser det seneste års resultat som »tilfredsstillende«.

De tre børn har i 2018 investeret i et ejendomsselskab under Formuepleje, mens deres forældre er gået med i et selskab ved navn Made in Viborg Invest.

Samtidig har børnene fortsat en aktiepost i Mita-Teknik.

Egenkapitalen i Hentze Andersen-familiens fire holdingselskaber svinger fra mellem 173 og 377 mio. kr. Indehaver af den højeste egenkapital er Mia Hentze Andersen, der ligesom sin mor, Connie Andersen, ikke længere er aktiv i Mita-Teknik.

Det er til gengæld Holger, Jesper og Thomas Hentze Andersen i bestyrelsen og direktionen.

For over 10 år siden gennemførte familien et generationsskifte, hvor Jesper og Thomas Hentze Andersen overtog fra deres far og fik stillinger som ansvarlig for henholdsvis den daglige drift og udviklingsafdelingen.

Disse stillinger besidder sønnerne stadig, og de kunne tidligere på året fremvise det første underskud i Mita-Tekniks historie, som strækker sig knap 50 år tilbage.

»Vi har haft nogle år, der var vanskelige,« sagde Jesper Hentze Andersen, adm. direktør i Mita-Teknik, i januar til Finans.

Det er især modgang på det kinesiske marked, der har gjort ondt på Mita-Teknik, som i 2012 blev købt af kapitalfonden Axcel.

Selskabet laver styringssystemer til vindmøller og blev grundlagt af Holger Hentze Andersen og Connie Andersen i en kælder i Aarhus i 1969.

Siden fik Mita-Teknik domicil i Rødkærsbro ved Viborg og voksede sig større. Men de seneste par år er det altså gået den forkerte vej.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også