Erhverv

Facebook udruller sin videotjeneste Watch til hele verden

Det er kun et par uger siden, Facebook sikrede sig rettighederne til at sende La Liga og Champions League til Indien og Sydamerika.

Facebook vil nu udrulle sin videotjeneste Watch ud til hele verden. Foto: Bloomberg foto af Andrew Harrer.

Streamingtjenester over hele verden skal til at se op. Facebook meddeler, at man vil rulle sin videotjeneste Watch ud til hele verden.

Watch, der har været tilgængelig i USA i mere end et år, skal tage konkurrencen op mod Netflix, Hulu og YouTube, skriver AFP.

Facebooks videotjeneste Watch blev for alvor omtalt mere bredt, da selskabet for nogle uger siden indgik en aftale med den spanske La Liga om at sende de spanske fodboldkampe via Facebook til Indien. Og samtidig sikrede sig rettighederne til at sende Champions League i Sydamerika.

»Vi designede i sin tid vores produkt for at få folk til at engagere sig mere og ikke kun med henblik på et råt forbrug. Indhold, som vi betaler for, er kun en mindre del af det samlede indhold, som bliver tilgængeligt på Watch,« siger Fidji Simo, der er vicedirektør hos Facebook Video.

Facebook håber i stedet på, at det bliver videoer lavet af brugerne selv, som vil få folk til at se og bruge Watch.

Ifølge Fidji Simo har Facebook brugt lang tid på at udvikle forskellige tools, så dem, der producerer videoerne, selv kan integrere annoncer og andet kommercielt indhold.

»Vi er ret sikre på, at muligheden for at tjene penge vil understøtte fremstillingen af videoer,« siger han til AFP.

BRANCHENYT
Læs også