Erhverv

Tidligere Novo-formand og stifter stopper hos børskandidat

Symphogen har sammensat en helt ny bestyrelse. Ud ryger henholdsvis Novo Nordisks tidligere formand og selskabets medstifter.

Göran Ando var bestyrelsesformand i Novo Nordisk i fem år, men stoppede tidligere i 2018. Nu stopper han også som formand for Symphogen. Foto: Novo Nordisk

Biotekselskabet Symphogen, der er blevet rygtet til at gå på børsen i løbet af efteråret, skifter gevaldigt ud i toppen.

På et ekstraordinært bestyrelsesmøde har Symphogen besluttet, at fem af selskabets nuværende bestyrelsesmedlemmer stopper.

Blandt dem er Symphogens nuværende formand, Göran Ando, der indtil for nylig havde samme post hos Novo Nordisk, og Kirsten Drejer, som var med til at stifte Symphogen for 16 år siden.

Det fortæller Symphogen i en pressemeddelelse.

»På vegne af bestyrelsen og aktionærerne vil jeg gerne takke Kirsten Drejer og Göran Ando for deres uvurderlige bidrag til Symphogen,« siger Jeppe Christiansen, ny bestyrelsesformand i biotekselskabet, i pressemeddelelsen.

Symphogen har hentet en ny bestyrelsesformand ind i form af tyskeren Bernhard Ehmer. Han har stor erfaring med lægemidler til behandling af kræft, som netop er det felt, Symphogen satser massivt på.

»Jeg ser især frem til, sammen med bestyrelsen og ledelsen, at bringe Symphogen mod de næste milepæle,« siger Bernhard Ehmer og nævner konkret, at selskabets produkter nu skal kommercialiseres.

Siden Symphogen blev stiftet i begyndelsen af dette årtusinde, er der blevet skudt over 4 mia. kr. i selskabet. Symphogen har de seneste tre år haft et samlet underskud på over 900 mio. kr.

Blandt medejerne er Novo Holdings, Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Pensionskassen for Sygeplejersker og Lægesekretærer.

Udover Bernhard Ehmer har Symphogens bestyrelse også fået tilgang af Peter Haahr, finansdirektør i Novo Holdings, Mads Krogsgaard Thomsen, som er en del af koncernledelsen i Novo Nordisk, og Søren Lemonius, stiftende partner i Sunstone Capital.

BRANCHENYT
Læs også