Erhverv

Kopenhagen Fur skærer dybt i medarbejderstab efter prisfald

Prisen på minkskind er faldet betydeligt, og produktionen ventes at gå samme vej. Derfor fyrer Kopenhagen Fur.

Foto: Stine Bidstrup

Store kinesiske lagre, en høj produktion og en svag dollar har længe sat sig spor hos danske minkavlere. Nu rammer krisen også Kopenhagen Fur, det store fællesejede auktionshus for branchen.

Selskabet skærer 20 pct. af sin faste medarbejderstab, der før fyringerne lyder på omkring 220.

- Vi har en stor produktion af timelønnede medarbejdere, hvor vi har omkring 400. De bliver ikke rørt. Men vi reducerer antallet af stillinger hos vores funktionærer.

- Det vil ske gennem naturlig afgang, ledige stillinger, der ikke bliver besat, og vi har været nødt til at afskedige medarbejdere, siger adm. direktør Jesper Uggerhøj.

Det betyder, at omkring 45 medarbejdere forsvinder fra Kopenhagen Fur. Sammen med andre besparelser skal det give en reduktion af omkostningerne på et "væsentligt tocifret" millionbeløb.

Baggrunden for fyringerne er, at prisen på skind er faldet fra over 600 kr. i 2013 til nu 261 kr. Prisfaldet får avlere til at trække sig, og derfor forventer Kopenhagen Fur mindre at lave.

- Markedet har oplevet en stor vækst de sidste ti år. Og i 2013 var det en rigtigt god forretning. Derfor blev produktionen udvidet betydeligt. Nu falder priserne, så rigtigt mange reducerer produktionen.

- Så vi kan se, at vi i de kommende år vil få færre skind. Samtidig har vi investeret i effektiviseringer. Så vi har ikke behov for så mange mennesker fremover, siger Jesper Uggerhøj.

Kopenhagen Fur er ejet af 1455 minkavlere som et andelsselskab på linje med Danish Crown og Arla. Besparelserne kommer, så overskuddet, ejerne deler, kan fastholdes.

I 2017 omsatte Kopenhagen Fur for 688 mio. kr. og gav et resultat på 125 mio. kr. I 2013 var omsætningen på 968 mio. kr. og overskuddet på 432 mio. kr.

Jesper Uggerhøj fortæller, at Kopenhagen Fur vil behandle de medarbejdere, der bliver fyret, så godt man kan.

BRANCHENYT
Læs også