Erhverv

All-inclusive på Mallorca er reddet - "gratis" druk kan fortsætte et år endnu

Myndighederne på de baleariske øer kan tidligst indføre restriktioner mod den populære ferieform fra 2020.

Det er især tyske og som her unge britiske turister på tur i Magaluf som Mallorca's regering vil ramme med forbuddet mod "all inclusive". Lokalregeringen mener, at det fører til uhæmmet druk og giver øen et dårligt image. Foto: AP/Joan Llado

Ferierejsende, der elsker konceptet med all-inclusive drikkevarer kan med sindsro tage til Mallorca, Ibiza og Menorca den kommende sommer.

Myndighederne på de spanske baleariske øer har meddelt hoteller og rejsebureauer, at restriktionerne for all-inclusive konceptet tidligst vil træde i kraft fra 2020.

Dermed kan konceptet i sin fulde udstrækning fortsætte i mindst hele 2019, skriver hovedøens engelsksprogede avis Majorca Daily Bulletin.

Myndighederne på Mallorca er i gang med at indføre en lovgivning, der skal sætte en bremse på de problemer med druk som all-inclusive konceptet forårsager flere steder på øerne.

Når de nye regler træder i kraft, vil kunderne kun kunne få serveret "gratis" øl og spiritus i forbindelse med indtagelse af måltider i hotellernes restauranter.

Drinks ved eksempelvis poolen skal betales hver gang og plastikservice vil blive forbudt.

Spørgsmålet er imidlertid om myndighederne kan nå at få loven på plads, så den gælder fra 2020-sæsonen.

Selve loven er stadig til behandling i Mallorcas parlament og Majorca Daily Bulletin skriver, at man er så langt bagud med andre love, at lokalregeringen kan få problemer med at nå en vedtagelse inden lokalvalgene i maj næste år.

Læs også
Top job