Erhverv

Toyota kalder 2.900 danske biler på værksted

Fejl i ledningsnettet på hybridbiler tvinger den japanske bilgigant til at tjekke over 1 mio. køretøjer på verdensplan.

Toyota har problemer med ledningsnettet i op mod 1 mio. hybridbiler. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi

Omkring 1 mio. verdensborgere med en af Toyotas hybrid-biler skal den kommende tid køre på værksted. 2.900 af dem her i landet.

Toyota meddeler, at en række årgange af bilmodellerne Prius Hybrid, Toyota Prius Plug-in Hybrid og Toyota C-HR Hybrid kaldes på værksted. Ifølge nyhedsbureuaet Reuters skyldes det problemer i motorledningsnettet. Derfor bliver de lidt over 1 mio. køretøjer tilbagekaldt, som det hedder i bilindustrien.

Disse biler skal på værksted:
  • Prius, produceret fra juli 2015 til maj 2018.
  • Prius Plug-in, produceret fra marts 2016 til maj 2018.
  • C-HR Hybrid, produceret fra maj 2016 til maj 2018.

Her i landet bekræfter pressechefen for Toyota Danmark, Anders Tystrup, at 2.900 biler den kommende tid skal forbi et værksted på grund af tilbagekaldelsen.

»Der er tale om en forebyggende sikkerhedskampagne, og der er ingen grund til bekymring for de berørte bilejere. Bilerne skal have tjekket ledningsnettet i motoren. Fejlen kan i værste fald betyde, at motoren sætter ud, men det vil typisk ikke ske, før bilen bliver ældre. Vi forebygger ved, at de kaldes på værksted nu,« siger Anders Tystrup, Toyota Danmark.

De mange biler, som kaldes tilbage, er solgt i USA, Japan, Australien og andre lande i Europa. Op mod halvdelen er i Japan.

Læs også
Top job