Erhverv

Stort dansk cykelfirma skal skrotte "Christiania"-navn

Cykelfirmaet Andersen & Meldgaard, der har adskillige butikker, skal betale erstatning og ændre navnet på sin Christiania-cykel.

Andersen & Meldgaard, der er ejet af direktør Martin Andersen, blev stiftet i 1992 og sælger forskellige typer ladcykler. Screenshot.

En af Danmarks største producenter af ladcykler, Andersen & Meldgaard, skal betale en klækkelig erstatning til parret bag cykelfirmaet Christiania Bikes.

Samtidig må Andersen & Meldgaard, der har afdelinger flere steder i landet, ikke længere sælge eller markedsføre cykler under betegnelsen "Christiania Cykler". Det har Sø- og Handelsretten slået fast i en ny afgørelse.

Christiania Bikes ejes af Annie Sofie Lerche Olesen og Lars Engstrøm, der de senere år har tjent millioner på at eksportere deres karakteristiske Christiania-ladcykler til hele verden.

Men parret har ikke villet finde sig i, at Andersen & Meldgaard også sælger cykler under betegnelsen "Christiania Cykler." Parret har tidligere forsøgt at få sat en stopper for Andersen & Meldgaards brug af betegnelsen, men uden held.

Nu har Sø- og Handelsretten imidlertid givet Christiania Bikes medhold i sagen. Derfor skal Andersen & Meldgaard punge ud med 150.000 kr. i erstatning samt stoppe al brug af betegnelsen "Christiania Cykler."

Andersen & Meldgaard vil anke afgørelsen, oplyser direktør Martin Andersen til Finans.

Christiania Bikes, der oprindeligt hed Christiania Smedie, blev grundlagt i 1978 på Christiania. I 1984 blev den første ladcykel sendt på gaden, og i 1990 flyttede produktionen til Bornholm.

I dag eksporterer Christiania Bikes cykler til det meste af verden. Selskabet producerer også cykelanhængere.

Andersen & Meldgaard, der er ejet af direktør Martin Andersen, blev stiftet i 1992 og sælger forskellige typer ladcykler.

Udover en erstatning på 150.000 kr. skal Andersen & Meldgaard betale sagsomkostninger for cirka 41.000 kr. Cykelfirmaet havde i seneste regnsabsår et overskud på 2 mio. kr.

Den originale Christiania-cykel stammer fra 1984 og har ikke ændret sig meget siden:

Læs også
Top job