Erhverv

Burgerkæde lancerer massiv vækstplan: »Nu vil vi ramme hele Danmark«

Halifax Burgers, der har 11 år på bagen, vil over de næste tre år næsten fordoble antallet af restauranter.

Halifax startede med en restaurant på Frederiksborggade i København, men er siden vokset til 11 lokationer. Målet er at nå op på 20 restauranter i 2020. Foto: Halifax Burgers
SMV

Halifax Burgers slog for nylig dørene op for sin seneste restaurant, hvilket var i Roskilde, og over de seneste 12 måneder er kæden vokset også med afdelinger i Lyngby, Hillerød og Køge - til i alt 11 lokationer.

Over de kommende år vil burgerkæden, der åbnede sin allerførste restaurant i Frederiksborggade i København tilbage i august 2007, fortsætte det hastige tempo for nyetableringer.

»Vi vil rigtig gerne ekspandere til resten af Danmark, og vi har et ønske om at være landsdækkende med 20 restauranter i 2020,« lyder ambitionen fra medejer og adm. direktør i Halifax Burgers Ulrich Bøving Dehler.

Åbningerne uden for København - først i Hillerød og siden i Køge og nu Roskilde - var ifølge direktøren en vigtig test af, om konceptet ville holde i mindre byer end København, og resultatet af den test har givet blod på tanden til at fortsætte i det høje gear.

Burgerkæde ekspanderer ud af København
  • Halifax Burgers blev stiftet i 2007 af de to venner Ulrich Bøving Dehler og Peter Bækbo Ahn, der fortsat er ejere.
  • Ulrich og partnernes to koner, Sandra Bækbo Ahn og Thilde Bøving Dehler, er ligeledes en del af den daglige ledelse.
  • Navnet er taget fra den canadiske by, hvor de to CBS-studerende mødte hinanden på et udvekslingsophold.
  • Halifax startede med en restaurant på Frederiksborggade i København, men er siden vokset til 11 lokationer. Målet er at nå op på 20 restauranter i 2020.
  • Kæden fik tidligere i år en ny investor i form af Morten Christiansen, skandinavisk direktør for teleselskabet 3, som ligeledes er indtrådt som formand for bestyrelsen.
  • Restauranterne får hver dag varer fra et fælles centralkøkken, hvor alle ingredienser i burgerne, på nær oksekød og ost, bages og blandes fra bunden.
  • Kæden, der har 340 medarbejdere, venter i 2018 at omsætte for 106 mio. kr.
»Konklusionen er, at vores koncept egner sig rigtig godt til også at komme uden for København, hvor vi ellers har været de første 10 år. Vi er godt tilfredse med resultatet og klar til at fortsætte til resten af landet,« siger Ulrich Bøving Dehler.

Igennem de seneste år har virksomheden brugt meget knofedt på at gøre organisationen klar til at skrue op for vækstblusset, og således er holdet og strukturen på plads nu til at kunne gøre det, vurderer direktøren.

»Der er så mange tandhjul, som skal sidde korrekt, før man skalerer op. Det gør de nu, og med fire åbninger det seneste år er vi allerede begyndt stigningen på kurven,« siger Ulrich Bøving Dehler.

Selskabet har som led i vækstforberedelserne også nyversioneret sit centralkøkken, hvor alle ingredienser udover oksekød og ost produceres fra bunden af. Centralkøkkenet kan levere ti gange så meget, som kæden sælger i dag.

Placeringen for den næste nye Halifax-restaurant på det danske landkort er så godt som også på plads.

»Vi har en forhåbning om at lande i Slagelse her henover vinteren. Den er vi ret langt i processen med,« fortæller direktøren.

Investeringerne i nye restauranter koster indtjening på den korte bane og knytter sig blandt andet til indkøb af lokalerne, indretning, samt lager, rekruttering og optræning.

Ulrich Bøving Dehler anslår, at en åbning overordnet set koster i omegnen af 3-4 mio. kr. for at komme i gang, og den typisk bliver overskudsgivende indenfor første halvår. Derfor har udbygningerne også ramt indtjeningen kortsigtet.

»Jeg forventer ikke noget videre prangende resultat i 2018, fordi vi netop har investeret så tungt og brugt så mange ressourcer på at lære op og komme i stand både administrativt og produktionsmæssigt til at bære den vækst, der kommer,« siger Ulrich Bøving Dehler.

Han estimerer, at alle de senest åbnede restauranter kommer til at være overskudsgivende inden udgangen af året.

(Ritzau Finans)

Læs også
Top job