Erhverv

Handelskrig udskyder børsnotering af Volvo

Den kinesiske bilproducent Geely vil vente med at sende Volvo på børsen, fordi timingen er forkert.

Geely har ifølge flere medier udskudt børsnoteringen af Volvo. Her en model sammen med deres ambassadør Zlatan Ibrahimovic. Foto: Volvo

Den kinesiske bilproducent Geely har udskudt børsnoteringen af Volvo Cars, skriver flere medier.

Geely har ellers længe rumlet med planer om en børsnotering, men der er mindst et par årsager til udskydelsen.

Ifølge Reuters skyldes det dels den eskalerende handelskrig mellem Kina og USA og dels, at selskabet vil vente til Volvo-mærket har fået bedre fat i Kina.

Og disse to ting i kombination betyder, at Geely's ejer ikke mener, at tidspunktet er rigtigt i forhold til at opnå den bedste pris.

Volvo er endnu for "svag" i Kina, siger en person med kendskab til processen.

Der bliver solgt omkring 100.000 Volvo i Kina om året, og det er langt færre end konkurrenter som BMW, Audi og Mercedes, der uden problemer kan sælge over 500.000 biler om året.

Der har tidligere været offentliggjort estimater, der antydede en markedsværdi på mellem 16 og 30 mia. dollars for et børsnoteret Volvo.

En yderligere grund til at vente på bedre tider er, at Geely tjener rigeligt med penge fra alle sine aktiviteter og ikke har et umiddelbart behov for at kapitalisere Volvo.

»Geely's salg er inde i et boom og de skovler penge hjem. Så hvorfor foretage en børsnotering? Geely har ikke behov for at sende Volvo på børsen,« siger den unavngivne kilde til Reuters.

Læs også
Top job