Erhverv

Gigant-fond overvejer børsnotering

Den mest dominerende kapitalfond i Norden, EQT, overvejer en børsnotering, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

EQT ejer et utal af selskaber - bl.a. Flying Tiger, som fonden faktisk gerne vil af med snart. Foto: Gregers Tycho

En af de mest aktive og største aktører i det nordiske kapitalmarked, EQT, overvejer at lade sig børsnotere.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg, som citerer en anonym kilde.

Formålet skulle være at få mere kapital ind i tanken, men ifølge Bloombergs oplysninger er det ikke hele forretningen, som EQT vil lade børsnotere.

Der arbejdes også på måske at få en stor ekstern investor ind i ejerkredsen.

Bag kapitalfonden EQT står løbende en række store institutionelle investorer som pensionsselskaber og investeringsfonde, og desuden skyder mange private pengetanke også en del af deres opsparing i EQT eller lignende selskaber.

Kapitalfonden opererer typisk ved at samle penge i fonde, købe virksomheder, trimme dem, lægge dem sammen med andre i samme branche, optimere forretningen for så at sælge videre med ofte stor fortjeneste efter en årrække. Optimalt vil kapitalfonde helst ikke ligge inde med en virksomhed i mere end en håndfuld år.

I Danmark ejer EQT bla. Flying Tiger og Huscompaniet.

Endnu er overvejelserne i EQT på et relativt tidligt stadie, og en endelig beslutning vil ifølge Bloombergs oplysninger ikke blive truffet før anden halvdel af 2019.

EQT blev stiftet helt tilbage i begyndelsen af 1990’erne af den enorme svenske pengetank Investor, som er industrifamilien Wallenbergs formue. Investor ejer fortsat omkring 10 pct. af EQT.

Den er efterhånden blevet den største nordiske kapitalfond og har siden sin fødsel samlet over 370 mia. kr. ind, fordelt på et utal af fonde, der har investeret i endnu flere virksomheder.

Læs også
Top job