Erhverv

Nyhed: Brugte biler går som varmt brød. Nyhed: I 2022 bliver det »endnu dyrere at være dansker« ifølge økonomer. Nyhed: Mange råvarer er på vej ind i en supercyklus. Analyse: Forbrugervagthund kan komme kunderne til undsætning - måske er negative renter ulovlige.

Konkurrencemyndigheder vil tage betændt sag om vejstriber hele vejen til Højesteret

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anker Sø- og Handelsrettens dom i sagen om et dansk vejstribekonsortium.

Arkivfoto: Polfoto. Arkivfoto: Ole Lind

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anker nu Sø- og Handelsrettens dom i den såkaldte vejstribesag og vil i stedet have dommen indbragt for Højesteret.

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

»Vi kan konstatere, at Sø- og Handelsretten anlægger en anden vurdering af sagen end Konkurrencerådet og Konkurrenceankenævnet. Vi finder, at dommen har principiel betydning og er uenige i den. Og vi vurderer, at dommen gør det vanskeligere for os at gribe ind overfor aftaler, der er skadelige for konkurrencen og dermed for ordregiverne. Derfor anker vi dommen,« udtaler Jakob Hald, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Sagen handler kort om virksomhederne Eurostar Danmark og LKF Vejmarkering, der gik sammen i et konsortium for at vinde udbuddet af kørebaneafmærkninger i hovedstadsområdet, på Sjælland og i Syddanmark i 2014.

De to selskaber, der er blandt de største aktører inden for vejstribebranchen, endte med at vinde udbuddet i alle tre landsdele. Men ifølge konkurrencemyndighedernes opfattelse kunne de to selskaber sagtens have budt på opgaven hver for sig og til en billigere pris end det tilbud, de afgav i fællesskab.

I juni 2015 afgjorde Konkurrencerådet, at konsortiet var i strid med konkurrenceloven. Den afgørelse blev stadfæstet af Konkurrenceankenævnet i april 2016.

Sagen røg videre i Sø- og Handelsretten, der i august i år dømte til virksomhedernes fordel og afgjorde, at konsortiet var lovligt. Det er den dom, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu vil anke til Højesteret.

Læs også
Top job