Erhverv

WDH og Sennheiser afslutter joint venture og opdeler forretninger

Opdelingen af Sennheiser Communications er planlagt til at træde i kraft per 1. januar 2020

"Gaming-headsets" og "Enterprise Solutions-headsets" vil blive samlet i en selvstændig virksomhed under William Demant-gruppen Pr-foto

Høreapparatkoncernen William Demant Holding og headsetproducenten Sennheiser har besluttet at afslutte deres joint venture Sennheiser Communications og adskille selskabets tre forretningsområder i nye selvstændige konstellationer.

Det betyder, at områderne "Gaming-headsets" og "Enterprise Solutions-headsets" vil blive samlet i en selvstændig virksomhed under William Demant-gruppen, samtidig med at segmentet "Mobile Music-headsets" fremover vil være en del af Sennheiser Consumer-forretningen.

- Denne opdeling sker i fuld enighed, og begge parter forventer at fortsætte samarbejdet, når muligheder og synergier opstår, skriver William Demant i en meddelelse til fondsbørsen.

Opdelingen er planlagt til at træde i kraft per 1. januar 2020. Indtil da vil Sennheiser Communications fortsætte som hidtil, og Sennheiser og William Demant vil i mellemtiden forberede adskillelsen i tæt samarbejde "for at sikre en smidig og jævn overgang for medarbejdere, kunder, leverandører og partnere".

Fremadrettet vil William Demant overtage segmenterne inden for "Gaming og Enterprise Solutions-headsets" inklusiv distributionen, som Sennheiser hidtil har varetaget.

Den nye enhed under William Demant vil fortsætte licensaftalen med Sennheiser-brandet for segmenterne "Gaming og Enterprise Solutions-headsets". I 2018 og 2019 vil overskudsdelingen fra Sennheiser Communications fortsætte uændret mellem Sennheiser og William Demant.

- For William Demant viser dette tydeligt vores stærke engagement i at supportere den fremtidige vækst i de to attraktive forretningsområder "Gaming og Enterprise Solutions"-headsets.

- Det er vores hensigt at bringe det nuværende globale distributionssetup til næste niveau med en fokuseret tilgang, og vi tror på, at R&D-synergierne i vores koncern vil blive endnu stærkere fremadrettet med den spirende tendens inden for intelligent lyd, lavenergi connectivity og endnu mindre formfaktorer, siger Søren Nielsen, koncernchef og adm. direktør i William Demant, i meddelelsen.

Opsplitningen af joint venturet, der har eksisteret i mere end 15 år, vil ske uden betaling mellem parterne.

Læs også
Top job