Erhverv

Ud af min bar: Britisk pubkæde smider fransk cognac og Jägerbombs ud

Pubkæden Wetherspoons kvitter salget af endnu flere mærker fra fastlandseuropa.

En af de unges favoritdrinks er Jägerbombs. Drinken består af Red Bull og Jägermeister. Men den britiske pubkæde Wetherspoons smider Jägermeister ud af sortimentet og erstatter det med en britisk urtelikør. Direktøren for pubkæden er en kendt fortaler for Brexit bevægelsen. Foto: Peter Steffen/AP Images.

Stifteren og topchefen i den britiske pub-kæde Wetherspoons hedder Tim Martin. Han er en passioneret tilhænger af det såkaldte "hårde" brexit, hvor Storbritannien melder sig ud af både EU's indre marked og toldunion.

Og han lever op til sine egne ord. Han har tidligere lovet eller truet med, at alle europæiske drikkevarer så hurtigt som muligt vil blive smidt ud af hans næsten 1.000 pubber og erstattet med britiske produkter eller mærker fra alle andre end EU-landene.

Tidligere har han strøget fransk champagne og italiensk Prosecco fra sortimentet, og de er blevet erstattet med lignende produkter fra andre lande og Storbritannien.

Nu har han også smidt cognac-mærkerne Courvoisier og Hennessy ud af sine barer og erstattet dem med E&J Brandy fra USA og Black Bottle fra Australien.

Med på den seneste liste er også Jägerbombs - et stort glas med Red Bull, hvor der står et lille glas Jägermeister på bunden af glasset. Tim Martin erstatter Jägermeister med den britiske urtelikør Strika.

»De tre nye produkter vil vi tilbyde til lavere priser, end dem de erstatter. Ved en blindtest, som vi har foretaget, var de nye produkter mere populære end dem, vi har strøget fra listen,« siger Tim Martin til The Sun.

Ifølge Wetherspoons' hjemmeside kan man stadig få Carlsberg på kædens pubber. Det skyldes sandsynligvis, at den bliver produceret lokalt i Storbritannien.

Læs også
Top job