Erhverv

Kapitalfond fusionerer fiberselskaber - skaber ny mastodont

Det danske fiberselskab Globalconnect fusionerer med det norske selskab Broadnet.

Tele- og energibranchen investerer årligt milliarder af kroner i bl.a. nedgravning af fibernet. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck.

En ny mastodont kommer til at se dagens lys i fibernetbranchen. Kapitalfonden EQT vil nemlig fusionere det danske fiberselskab Globalconnect med norske Broadnet. Det oplyser EQT.

Hver for sig har de to selskaber ikke haft størrelsen til at kunne rykke markedet, men fusionen vil ændre på dette, lyder det.

»Den samlede virksomhed bliver førende inden for fiberbaseret kommunikation og vil bidrage til en forstærket digital transformation for såvel nationale som multinationale virksomheder. Det skal ske ved at tilbyde og udbygge avancerede digitale platforme, serviceydelser og kundesuppor,« udtaler Martin Lippert i en pressemeddelelse.

Martin Lippert er i dag adm. direktør i Broadnet, og han vil også skulle stå i spidsen for de fusionerede selskaber.

EQT har investeret i Globalconnect og Broadnet via fonden EQT Infrastructure III. Globalconnect blev stiftet af Niels Zibrandtsen for mere end 20 år siden, og Niels Zibrandtsen var den første, der brød TDC’s monopol ved selv at anlægge eget fibernetværk i Danmark. Tre dage inden juleaften i 2016 solgte Niels Zibrandtsen 80 pct. af livsværket til EQT.

EQT’s køb af norske Broadnet skete i foråret i år.

»EQT ser store muligheder for Broadnet og Globalconnect i de nordeuropæiske markeder. EQT er overbevist om at denne fusion vil positionere det nye selskab optimalt til at servicere kunderne gennem værdiskabende og fremtidssikrede kommunikationsløsninger samt infrastruktur med fleksibel cloud-adgang,« udtaler Masoud Homayoun, partner hos EQT og investeringsrådgiver i EQT Infrastructure, i forbindelse med offentliggørelsen af den planlagte fusion.

Det fusionerede selskab med fibernetværk i både Norge og Danmark vil henvende sig til erhvervskunder, og konkurrenterne bliver de etablerede teleselskaber.

De to selskaber havde i 2017 tilsammen en omsætning på ca. 2 mia. kr., og det vil have en driftsindtjening (EBITDA) på ca. 685 mio. kr.

Fusionen af de to selskaber ventes at være helt på plads i slutningen af 2019.

Læs også
Top job