Erhverv
0

Slut med "Boblen": VW slukker for ikonisk bil

Den tyske bilproducent VW siger, at fabrikken definitivt stopper med at producere en af verdens mest populære biler kendt som "Boblen".

VW vil stoppe produktionen af sin populære model "Boblen". Her er et arbkivfoto fra 2011 fra fabrikken i Puebla i Mexico, hvor "New Beetle" ruller af samlebåndet. Foto: Arkivfoto.

Folkevogn, eller VW, har besluttet definitivt at stoppe produktionen af sin mest populære og folkekære bil gennem tiderne - ”Boblen”.

Salget i USA blev opgivet i 1979, men produktionen blev flyttet til Mexico og Brasilien. Det viste sig nærmest umuligt at slå den populære bil ihjel. Men nu skulle det endegyldigt være slut, skriver Dagens Næringsliv.

Folkevogns ”Boble” blev første gang produceret i Nazi-Tyskland i 1938 og op gennem 1960’erne blev den en af verdens mest populære biler.

I 1998 lancerede VW en nyere og moderne version kaldet ”Den nye Boble” (the New Beetle, red.), og tredje generation af den model blev opgraderet i 2012.

Før VW helt nedlægger produktionen af ”Boblen”, skal der lanceres to nye modeller i 2019, oplyser Hinrich Woebcken, der er chef for Volkswagen Group of America.

Og før fans af ”Boblen” helt synker ned i depression, er det set før, at VW ændrer syn på netop den model.

Hinrich Woebcken vil nemlig ikke afvise, at modellen engang i fremtiden kan blive genoplivet.

BRANCHENYT
Læs også