Erhverv

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen kl. 18. Følg det her på Finans.dk.

Så meget tjener Lars Seier på salg af livsværk

Fredag gik Lars Seier Christensens salg af Saxo Bank-aktier igennem.

Lars Seier Christensen har en realiseret en milliardgevinst på salget af sine Saxo Bank-aktier. Foto: Finn Frandsen

Det er 16 måneder siden, Lars Seier Christensen solgte alle sine aktier i livsværket Saxo Bank.

Siden har handlen afventet myndighedernes godkendelse, dog uden at prisen på aktierne har været fremme på noget tidspunkt.

Men fredag kunne parterne så melde ud, at handlen var blevet godkendt. Det har kastet nyt lys over, hvad Lars Seier Christensen tjente på aktiesalget.

Lars Seier Christensen var én af flere, der solgte aktier i Saxo Bank, og den samlede handels værdiansættelse er 1,325 mia. euro, fremgik det fredag af en pressemeddelelse.

Det svarer til knap 10 mia. kr.

Da Lars Seier Christensens ejerandel var på 25,71 pct., har han ifølge værdiansættelsen solgt aktier for næsten 2,6 mia. kr.

»Vi taler vist nok ikke specifikt om valueringen offentligt, men du er ikke så langt fra sandheden,« skriver Lars Seier Christensen da også fredag i en mail, da Finans spørger ham til aktiesalget.

Finans fangede Lars Seier Christensen i maj 2017, da aftalen om aktiesalget var offentliggjort. Da kaldte han det en »en glimrende handel«, som han dog havde det lidt ambivalent med.

»Jeg har det sådan lidt melankolsk omkring det, for jeg har jo været en del af Saxo Bank siden begyndelsen og har haft en stor del af min formue bundet op på aktier i banken,« sagde han.

Det er kinesiske Geely Holding Group og finske Sampo Group, der har været på storindkøb af aktier i Saxo Bank.

Efter myndighedernes godkendelse har Geely nu en majoritetspost på 52 pct. i Saxo Bank, mens Sampo sidder på 19,9 pct. af aktierne.

Geely Group er en global koncern, der ejer flere kendte bilmærker som bl.a. Volvo Car, mens Sampo er en af Finlands største aktører i forsikringsbranchen.

Saxo Bank blev stiftet i 1992 af Lars Seier Christensen og Kim Fournais under navnet Midas Fongsmæglerselskab. Ni år senere blev navnet ændret til Saxo Bank, da den fik en banklicens.

Nu har Saxo Bank hovedkvarter i København og beskæftiger mere end 1.500 personer verden over i byer som London, Paris, Zürich, Dubai, Tokyo og Singapore.

BRANCHENYT
Læs også