Erhverv

Lars Seier: »Min kone har gode ideer til, hvad pengene skal bruges på«

Milliardæren kalder salget af sine aktier i livsværket Saxo Bank for en »glimrende handel«.

Lars Seier Christensen forventer, at der går et halvt år, inden salget af hans Saxo Bank-aktier går endeligt igennem, men har allerede planer for, hvad en del af pengene skal gå til - et samme har hans kone. Foto: Finn Frandsen Finn Frandsen

Fredag formiddag kom det frem, at erhvervsmanden Lars Seier Christensen har valgt at sælge sine aktier i Saxo Bank, som han var med til at stifte for 25 år siden.

Han har således accepteret et købstilbud fra kinesiske Geely Group om at sælge sin ejerandel på 25,71 pct. i Saxo Bank. Men hvad Lars Seier Christensen kommer til at indkassere, når salget går igennem, blev ikke afsløret.

Det vil han heller ikke røbe, da Finans fanger ham over telefonen kort efter offentliggørelsen af salget.

»Vi har besluttet at holde prisen for os selv. Men jeg kan sige så meget som, at jeg er meget tilfreds og har gjort en glimrende handel,« siger Lars Seier Christensen.

Hvordan har du det med at sælge aktierne i dit livsværk?

»Jeg har det sådan lidt melankolsk omkring det, for jeg har jo været en del af Saxo Bank siden begyndelsen og har haft en stor del af min formue bundet op på aktier i banken.«

Hvad skal pengene fra salget så bruges på?

»Jeg behøver jo ikke nødvendigvis at bruge pengene med det samme. Men min kone har gode ideer til, hvad pengene skal bruges på. For at vende tilbage til dit spørgsmål, har jeg de seneste år lavet flere investeringer gennem Seier Capital (Lars Seier Christensens investeringsselskab, red.), og dem kommer jeg måske til at skalere op, uden at jeg vil afsløre hvilke. Lige nu har jeg dog bare lyst til at tage den med ro og overveje, hvordan resten af min erhvervskarriere skal være,« siger han.

Det er flere måneder siden, Geely Group tog fat i Saxo Bank og Lars Seier Christensen omkring et salg af aktierne, fortæller han.

Den kinesiske virksomhed er børsnoteret i Hongkong, og derfor var parterne nødt til at melde handlen ud nu, allerede før den er gået endeligt igennem.

Lars Seier Christensen forklarer, at der kan gå et halvt år, inden salget af aktierne er en realitet.

Geely-koncernen har hovedsæde i Hong Kong og er bedst kendt for at eje bilmærket Volvo. Det er et datterselskab i den kinesiske Geely-gruppe, som nu vil bruge sin aktiepost i Saxo Bank til at udvide sine aktiviteter i den finansielle sektor, lyder det.

Saxo Bank blev stiftet i 1992 af Lars Seier Christensen og Kim Fournais under navnet Midas Fongsmæglerselskab. Ni år senere blev navnet ændret til Saxo Bank, da den fik en banklicens.

Nu har Saxo Bank hovedkvarter i København og beskæftiger mere end 1.500 personer verden over i byer som London, Paris, Zürich, Dubai, Tokyo og Singapore.

BRANCHENYT
Læs også