Få slettet de dårlige anmeldelser: Amazon-ansatte anklages for at modtage bestikkelse

Ansatte hos Amazon har angiveligt modtaget bestikkelse for at lække interne, fortrolige oplysninger og slette dårlige anmeldelser.

Et af Amazons kæmpestore lagre i Tyskland. Medarbejdere hos nethandelsgiganten anklages nu for at modtage bestikkelse til gengæld for fortrolige data og sletning af dårlige produktanmeldelser. Foto: Uli Deck/picture-alliance/dpa/AP

Ansatte hos nethandelsgiganten Amazon har angiveligt modtaget bestikkelse for at lække fortrolige oplysninger og slette dårlige anmeldelser.

Det rapporterer flere internationale medier på basis af afsløringer i Wall Street Journal, WSJ.

Ifølge WSJ har de ansatte i primært Amazons kinesiske afdelinger modtaget bestikkelse via mellemmænd. Til gengæld for betalinger i niveauet fra 500 kr. til over 12.000 kr. har medarbejderne hos Amazon i Shenzhen leveret interne, klassificerede salgsdata samt email-adresser på anmeldere. Køberne har kunnet bruge de klassificerede oplysninger til at booste deres eget salg.

Det har også været muligt - mod bestikkelse - at få slettet negative anmeldelser og få gendannet forbudte konti, skriver WSJ.

Ifølge Reuters undersøger Amazon også i USA sager om medarbejdere, som er under mistanke for at have modtaget bestikkelse. Angiveligt er problemet dog mest udtalt i Kina.

Ifølge BBC fastslår en talsperson fra Amazon, at selskabet har »nul tolerance« over for den type adfærd, og selskabet er angiveligt gået i gang med »omfattende undersøgelser«.

»Vi kræver en høj etisk standard af vores ansatte, og enhver, der overtræder vores retningslinjer, står til disciplinære sanktioner, herunder afskedigelse, samt eventuel retsforfølgelse,« lyder det fra Amazon.

Selskabet vil også gribe ind mod sælgere, der har været involveret i den type adfærd (bestikkelse, red.).

Nyheden i WSJ kommer midt i en periode, som i forvejen er forholdsvist hektisk for Amazon på mediefronten. Selskabets stifter og tophef, Jeff Bezos, har forleden doneret 13 mia. kr. til hjemløse og skoler. Bezos er verdens rigeste med en anslået formue på over 1.000 mia. kr. Gaven har udløst anklager om, at Bezos optræder hyklerisk, da de ansatte i Amazon angiveligt aflønnes så dårligt, at de ikke har råd til en normal bolig og i stedet må sove i telte ved Amazons varelagre.

BRANCHENYT
Læs også