Erhverv

Efter 11 generationer: Dansk slot sættes til salg

Efter 298 år i samme families eje sættes Gyldensteen Slot nu til salg. Pris: 40 mio. kr.

Hvis man er god for 40 mio. kr. og drømmer om at eje et rigtigt slot, så er muligheden der nu.

Efter 298 år i samme families eje er Gyldensteen Slot på Nordfyn netop sat til salg. Slottet er en del af Gyldensteen Gods, som siden 1720 været ejet af familien Bernstorff-Gyldensteen.

Siden 1996 har 11. generation af familien, lensgreve Frants Bernstorff-Gyldensteen og hans hustru Victoria, resideret på slottet nær Bogense.

Køberen af slottet får 1.600 kvadratmeter fordelt på 30 rum. Ejendomsmægleren, Lilienhoff, karakteriserer hovedbygningen som »majestætisk« og tilføjer, at ejendommen, som i alt er på 84.000 kvadratmeter, er omkranset af en voldgrav og omfatter både park og skov. Selve slottet indeholder flere »flere prangende pejsestuer«, biblioteker, tre køkkener og en række badeværelser.

Slottet er fra 1640 og betegnes som et glamourøst udtryk for den arkitektur, der blomstrede i renæssancen og også kendetegner eksempelvis Rosenborg Slot.

Til Fyens Stiftstidende forklarer Frants Bernstorff-Gyldensteen, at frasalget af slottet længe har været under overvejelse.

»En hovedbygning af den størrelse spiller ikke overens med en økonomi, som kører i sådan en ejendom (Gyldensteen Gods, red.). Derfor tror på vi, at det er bedre med en anden ejerform. Også så vi som familie får en mere harmonisk enhed ved at reducere med én hovedbygning,« siger Frants Bernstorff-Gyldensteen til Fyens Stiftstidende. Han understreger, at det kun er slottet Gyldensteen, der frasælges.

De 800 hektar tilhørende landbrugsarealer og 300 hektar skov forbliver i familiens eje, og fremover vil familien Bernstorff-Gyldensteen bosætte sig på den nærliggende Sandagergaard, der også er en del af godset.

Gyldensteen Gods producerer en række specialprodukter - herunder spiseløg, græskar, æbler og cider.

Læs også
Top job