Erhverv

Medie: Modegigant er tæt på at købe Versace i milliardhandel

Det italienske modehus Versace kan være på vej til at blive opkøbt af modekoncernen Michael Kors i en milliardhandel.

Arkivfoto. Foto: Xu yan/AP

Mode- og designkoncernen Michael Kors kan være tæt på at overtage det kendte italienske modehus Versace i en handel til en anslået værdi på ca. 2 mia. dollars, hvilket svarer til 12,7 mia. danske kroner.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg på baggrund af anonyme kilder med indblik i processen. Versace har ikke ønsket eller at kommentere sagen, mens Michael Kors Holdings ikke har reageret på erhvervsmediets henvendelser.

Ifølge Bloomberg er handlen ikke afsluttet endnu, men kan allerede, hvis forhandlingerne forløber glat, blive offentliggjort i løbet af denne uge.

Versace er i dag ejet af Versace-familien og kapitalfonden Blackstone, der sidder på 20 pct. af det italienske luksusmærke.

Ifølge Bloomberg er det fortsat meningen, at Versace-familien skal spille en rolle efter en eventuel handel, mens det endnu er uklart, om Blackstone, der er en af verdens største kapitalfonde, sælger eller beholder sin andel.

Modekoncernen Michael Kors, der blev grundlagt af den amerikanske designer af samme navn i starten af 1980'erne, er det seneste år begyndt at købe op blandt andre kendte navne i modebranchen.

Michael Kors, der er især er kendt for sine håndtasker og ure, købte sidste år den kendte skoproducent Jimmy Choo i en handel til en værdi på ca. 1,2 mia. dollars.

Versace blev grundlagt af den italienske designer Gianni Versace i 1978. I 1997 blev Gianni Versace skudt og dræbt foran sit hjem i Miami af den amerikanske seriemorder Andrew Cunanan, og siden har hans søster og bror drevet modehuset videre som et familieforetagende.

Gianni Versaces bror, Santo Versace, er i dag bestyrelsesformand, mens søsteren Donatella Versace er kreativ direktør i selskabet.

Læs også
Top job